Egy interim menedzser gyorsan megoldhat egy komplex vállalati problémát, feladatot. Ő lehet az, aki kivezeti a krízisből a céget. Ám amikor véget ér az út, a projekt, őt már nem találjuk a menedzsmentben. Ugyanis az ilyen "beugró menedzsereket" határozott időre, egy projekt időtartamára vagy egy feladat elvégzésére szerződtetik.

Mi az az interim menedzser?

Az interim angol szó, a jelentése ideiglenes, átmeneti, időközi. A szakma művelői olyan speciális problémákat oldanak meg, mint a válságkezelés, jelentős vállalati projektek irányítása, vállalatok felvásárlásának, összeolvadásának operatív vezetése, az úgynevezett "azonnali áthidalás" menedzsment (váratlan okok miatt egy fontos vezetői pozícióban űr támad), valamint induló cégek beindítása, kezdeti intenzív irányítási szakasza.

Interim menedzserre olyan esetben van szükség, amikor a gyors megoldás, és az adott területen szerzett speciális menedzsment-tudás elengedhetetlen feltétele a sikernek. A beugró vezető a megbízóval nem létesít munkaviszonyt, hanem meghatározott feladatra, meghatározott ideig tölti be a vezetői pozíciót ugyanazokkal a felelősségekkel és jogokkal, mintha alkalmazásban állna.

Egyre hosszabb megbízások

Egyre növekszik az interim menedzserek "szervezett formában" való elhelyezkedése. Korábban ez az arány 80-20 százalék volt, amely napjainkra jelentősen változott. Ez azt jelzi, hogy az interim menedzserek egyre nagyobb hányada szolgáltató cégen keresztül kapja megbízásait - derült ki az Interim Management Resourcing Kft. és az Országos Humánmenedzsment Egyesület (OHE) közös kutatásából.

Eltolódás tapasztalható az ipar és termelés irányába az interim menedzsment főbb alkalmazási területeit illetően. A megbízók között jelentős még a szolgáltató cégek aránya is. A két évvel ezelőtti, hasonló témában készült felméréshez képest csökkent az interim menedzsment igénybevétele az FMCG iparágakban, de izgalmas új területek is megjelentek: most induló start-up vállallkozások és kockázati tőke társaságok egyre növekvő mértékben használják ezt a megoldást.

A megbízók jellemzően nemzetközi termelő és szolgáltató vállalatok. Ám növekszik az interim menedzsment szerepvállalása a workout, valamint a pénzügyi és szervezeti reorganizációs projektek területén, ahol a magáncégeken túl, már az önkormányzatok is igénybe vesznek beugró vezetőket ezen feladatok hatékony kezelésére.

Az elmúlt 5 évben az egyik legjelentősebb változás, hogy a kezdetekkor túlsúlyos 0-3 hónapra szóló megbízások (39 százalék) jelentősen lecsökkentek, illetve eltolódtak a hosszabb, gyakran éven túli megbízások irányába. Ennek oka lehet többek között, hogy a megbízók egyre komplexebb feladatokat is rábíznak interimekre, másrész előfordul a projektfeladat időbeli elhúzódása, jelentős módosulása, továbbá a megbízó döntése alapján az interim menedzser új feladatkörökben való további igénybevétele is.

Ennyit keres egy beugró vezető

Az interim menedzsment megbízások díjazása zömében az 100-149 ezer forintos napidíjak között mozog (nyílván az adott projekt bonyolultságától, kompetencia-igényétől, időtartamától stb. függően). Jellemző változás az utóbbi két évben, hogy a gazdasági élet lassulásával és a költségmegtakarítási törekvésekkel összhangban az interim napidíjak is kis mértékben csökkentek.

A korábbi felméréshez képest az interim menedzserek nemek szerinti megoszlása jelentősen változott, megkétszereződött a nők aránya (30 százalék). A beugró menedzserek átlagos életkora csökken, 40 év körüli.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A korábbi felmérésektől eltérően a mostani kutatási eredmények is azt mutatják, hogy az interim menedzsment alkalmazások korábban zömmel a gap managementről szóltak, azaz "helyettesítő, gyors megoldást" jelentett egy beugró menedzser megbízása. Mára - az egyre dinamikusabb vállalati környezet, a projektszemlélet elterjedése, illetve a válság hatásai miatt - inkább a projektmenedzsment és/vagy változásmenedzsment irányába tolódtak el. Ez összhangban van a megbízási idők hosszának növekedésével is.

A megbízói oldalról a válaszadók fele úgy véli, hogy növekedett az interim piac, 77 százalékuk ki is próbálná magát interim menedzserként és 30 százalékuk vett igénybe interim menedzsert az elmúlt két évben. 50 százalék vélekedik úgy, hogy az interim menedzsment költséghatékony megoldás és magas az ár-érték aránya.

2013-ban az Interim Management Resourcing Kft. az OHE-vel közösen végezte el a kutatását. Az interim menedzsment ismertségében, megítélésében, alkalmazásában bekövetkezett változásait, illetve az interim menedzsment hazai fejlődési tendenciáit kívánták megismerni. Az első kutatás 2010 novemberében készült.

Készítette: Durbák Ildikó