Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A szakember szerint a multikulturális környezet motivál, a különböző kulturális hátterek megismerése életre szóló tapasztalatot jelent.

Hogyan került a vállalathoz és miért a Hewlett-Packardra esett a választása?

1995. május 13-án kezdtem a HP-nál dolgozni, amikor még elsőéves egyetemista voltam a Közgázon. Az instruktorom szólt, hogy marketingasszisztenst keresnek az akkor még viszonylag kis létszámú HP-hoz. Megpályáztam és elnyertem a pozíciót. Úgy gondoltam, érdemes még egyetemistaként elkezdeni dolgozni, hogy ha végzek, ne álljak ott tanácstalanul, és persze a kereset is jól jött. Az első és egyetlen munkahelyem, a HP afféle véletlen volt, illetve mégsem, hiszen a végén itt "ragadtam".

Hogyan jellemezné a vállalati kultúrát?

Rugalmas, és nyitott, támogató, csak meg kell találni a lehetőséget. Az elmúlt tizenhét évben sok csapattal, rengeteg emberrel dolgoztam együtt, de mindig jól éreztem magam. Állandó változás és alakulás jellemzi a céget, soha nem volt hiány újdonságokban, kihívásokban, mindig lehetett mást csinálni, mint az előző évben. Nem egysíkú, monoton favágó munka, és kitartással szép sikereket lehet elérni. Számomra nem okoz problémát a multinacionális cégekre jellemző, viszonylag korlátozott vagy csak annak tűnő tánctér, talán mert én ebben szocializálódtam, és a lehetőségeket mindig meglátom. Annyi bizonyos: ugyan megmondják, merre vannak a terem falai, azt senki nem akarja megmondani, hogyan táncoljunk. Ha az ember ügyes és kitartó, nagyon jó dolgokat alkothat.

Milyen támogatást nyújt/nyújtott a cég a szakmai tudás bővítéséhez?

IT cégként igen jelentős a webes tréningek száma, és az eLearning. Előnyös, hogy a kolléga a saját ütemterve alapján bármikor be tudja tervezni és akár többször is átvenni a kérdéses anyagot. Saját oktatási részleggel is rendelkezik a HP, ahol ügyfeleink és partnereink mellett olykor kollégák is részt vesznek a szakmai képzéseken. Az üzletágakra specializálódik az egyéni, különleges igényeknek megfelelő képzés kiválasztása és megszervezése. Szakképzési és saját költség terhére akár. Nem utolsó sorban vegyük körül magunkat olyan emberekkel, akiktől tanulhatunk!

Milyen készségek, képességek a legfontosabbak a vállalatnál való sikeres munkához?

Kitartás, alázat a munka és munkatársak iránt, tanulás és képzés a mindennapi munkákon keresztül. Találjuk meg azt, amit szeretünk és abban a kitartás, a munka és az alázat soha nem lesz teher.

Nyitottság és kitartás szükséges továbbá ahhoz is, hogy használjuk ki a lehetőségeket, amik adódnak a mindennapokban. Még akkor is, ha a kihívások nem közvetlenül kapcsolódnak a beosztásunkhoz vagy nem rövidtávú haszonnal kecsegtetnek. Legyen egyenlő a bánásmódunk, hozzáállásunk lefelé és felfelé – igazi csapatmunkára csak így számíthatunk! Politikai érzék bármilyen beosztásban fontos, ha valaki nem egyedül dolgozik.

Hewlett Packard Magyarország - Multikulturális változatosság a HP-nál (X)

Milyen ösztönző lehetőségekkel járul hozzá a cég a kreatív munkavégzéshez?

Cégünknél több éve él „Wellness program” különböző nevek és emblémák alatt. Egy csapat lelkes kolléga tartja fenn évről-évre. Az önkéntesség nem csak a vállalat szakmai, de szociális életben is meghatározó. Az ép testben ép lélek filozófiájának propagálása, a fizikai, mentális jólétet hangsúlyozza. Számtalan sportolási lehetőséget hirdetnek meg és stressz illetve időmenedzsment tréningeket tartanak.

Motivációt jelent a multikulturális környezet - tágabb horizontot, kitekintési lehetőséget a kollégáknak. A nyelvtanulás és gyakorlás mellett a különböző kulturális hátterek megismerése és a velük végzett közös munka életre szóló tapasztalatot jelent!

Mi volt az eddigi legnagyobb kihívás a cégnél való munkája során?

Azt hiszem, a legfontosabb a csapatvezetés. Amikor idejöttem, ez távol állt tőlem, nem is gondoltam soha, hogy én valaha embereket fogok vezetni, hogy ez jó, érdekes lehet. Én annak idején afféle magányos harcosnak gondoltam magam, aki felköti a kendőt, veszi a szablyát és megy előre. Ezt a hozzáállást kellett átalakítanom, látni, hogy nem feltétlenül kell nekem elintézni mindent, fontosabb, hogy másokon keresztül, velük együtt érjem el ugyanazt az eredményt. Ez egészen más típusú munkát igényel, igazán érdekes feladat volt az elmúlt pár évben errefelé fejlődni.

Érdekes tapasztalat, mentális kihívás volt az is, hogy a változatos munka, a feladatok bővülése nem mindig jár együtt az előléptetéssel, mégis jó így dolgozni. A munka, a csapat és a kihívások visznek előre.

Milyen karriertervei vannak a Hewlett-Packard Magyarországnál a jövőben?

Marketingasszisztensként kezdtem, volt olyan nap, hogy 24000 oldalt fénymásoltam úgy, hogy nem működött a lapfordító. Volt, hogy az eszközeinket lokalizáltam, volt hogy partnerkapcsolatokat építettem, voltam kereskedő. Felépítettük a közvetlen értékesítési üzletágat, ma pedig a személyi számítógépes divízió közép-kelet európai régiójának kereskedelmi igazgatója vagyok. Hogyan tovább? Nem vagyok semmi jónak az elrontója, meglátjuk, hogy mit hoznak a változások, amelyek mindig vannak és lesznek.