A férfiak és a fiatalabbak nagyobb eséllyel kapnak valamilyen jutalmat vagy bónuszt munkáltatójuktól, de ezek is szinte mindig a magas teljesítményhez köthetők. Legtöbben Erzsébet-utalványt kapnak béren kívüli juttatásként, de a SZÉP kártya a legnépszerűbb, derül ki a Profession.hu 4814 válaszadó bevonásával készült kutatásából.

A kutatás eredményeit vizsgálva szembetűnő, hogy a válaszadók 51 százaléka kap valamilyen bónuszt vagy juttatást munkahelyén. Nem egészen minden ötödik válaszadó esetenként, és minden tizedik fixen, évente kap prémiumot.

A CAFETERIA RENDSZERT MŰKÖDTETŐ MUNKAADÓK ÁLLÁSAJÁNLATAIT ITT TALÁLJUK.

Azok között, akiket az év végén a teljesítményükért jutalmaznak a férfiak vannak többségben, közülük 57 százalék, a nők között viszont csak 49 százalék vihet haza extra pénzt. A kor előrehaladtával is csökken az esélye, hogy örüljünk az év végén: az átlagos 53 százalékkal szemben az 50-59 év közötti korosztálynak csak 37 százaléka kap jutalmat.

BÓNUSZT, JUTALMAT IS ADNAK A CÉGEK.

A legnépszerűbb juttatás

Az év közben elérhető munkahelyi juttatások közül a válaszadók több mint fele (51 százalék) kap munkaadójától étkezési Erzsébet-utalványt, míg több mint egy harmaduk (36 százalék) SZÉP kártyát. A munkába járást érintő költségek kiegészítésében is ugyanennyien részesülnek, míg minden ötödik válaszadó helyi bérletet, illetve önkéntes nyugdíjpénztári tagdíj hozzájárulást kap rendszeresen.

Amennyiben lehetőségük lenne bármilyen elérhető juttatási típust választani, legtöbben (53 százalék) a SZÉP kártyát és az Erzsébet-utalványt (51 százalék) választanák, de népszerű a munkába járásra vonatkozó költség-kiegészítés (40 százalék) is.

ÍME AZ ERZSÉBET-UTALVÁNYT KÍNÁLÓ MUNKAADÓK.

Többen tartanának igényt teljes életbiztosításra

A vágyakat a valósághoz, azaz a jelenleg kapott juttatásokhoz viszonyítva kiderül, hogy teljes életbiztosítást a jelenleg ebben részesülő válaszadók nyolcszorosa szeretne kapni munkahelyén (a válaszadók 22 százaléka).

Bölcsődei szolgáltatásra, illetve iskolarendszerű képzésre mintegy hatszoros igény lenne (a válaszadók 5, illetve 15 százaléka igényelne ilyen támogatást).

A kutatás eredményei szerint népszerű még az üdültetés, a lakáscélú támogatás és a foglalkoztatói nyugdíjszolgáltató is.

A LAKHATÁSI TÁMOGATÁST NYÚJTÓ CÉGEK AJÁNLATAIT ITT TALÁLJUK.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Szemlézte: Durbák Ildikó

Címkék: munkahely, béren kívüli juttatás, cafeteria, bónusz, jutalom