Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A Profession.hu évek óta közvetlen közelről követi a hazai munkaerőpiac elmozdulásait, és komoly energiát fektet a trendek megjósolásába is. Magyarország vezető állásportálja az idén - a megfelelő partnerek bevonásával - irányítani is szeretné ezeket a folyamatokat, miközben felkarol egy nemes ügyet.

Munkához juttatni a hátrányos helyzetűeket

Az ország egyes részein magas a munkanélküliek aránya, míg máshol munkaerőhiánnyal küzdenek a cégek. A nők foglalkoztatási aránya 15 százalékkal rosszabb a férfiaknál, és ebben jelentős szerepe van annak, hogy a gyerekvállalás után nagyon nehéz visszatérniük a munka világába. A megváltozott munkaképességű emberek pedig csupán 18 százaléka kap munkát.

Ezekre a problémákra gyors és hatékony megoldást jelenthet a távmunka intézményének széleskörű bevezetése. Az állásportál egy korábbi kutatásából kiderült, mi a véleménye a munkáltatóknak és a munkavállalóknak a távmunkáról. Az eredmények rávilágítottak: a munkáltatók több mint fele alapvetően hisz a távmunka hatékonyságában, és a kisvállalkozók csaknem egyharmadánál már működik is valamilyen formában távmunka.

Miért jó távmunkásokat alkalmazni?

Mozgalom indul

Ahhoz, hogy egy vezető úgy döntsön, bevezeti a távmunka intézményét, olyan hiteles forrásból származó információra van szüksége, amelyekre biztonsággal alapozhat. A Profession.hu ezért döntött úgy, hogy egy Távmunka Meetup rendezvénysorozatot indít, ahol minden szempontból körbejárják a témát.

Az 1. Távmunka Meetup május 5-én 15 órától lesz a Profession irodájában, ahol egy friss kutatás eredményeit ismerhetik meg a résztvevők, megtudhatják, hogyan lehet otthonról sikeresen elvégezni a feladatokat, valamint a hazai jó gyakorlatokról is hallhatnak.

A második találkozón azt járják körbe a résztvevők, hogy milyen módon segítheti a technológia a munkavégzést és annak ellenőrzését. A harmadik eseményen pedig jogi és szociológiai szempontból veszik végig a tudnivalókat.

Az ezeken az eseményeken összegyűlt tudást a hamarosan elkészülő www.tavmunkamozgalom.hu oldalon gyűjti össze a Profession.hu, ahol mind a munkáltatók, mind a munkavállalók érdekes tartalmakat találhatnak majd.

A Profession.hu célja, hogy ez a kezdeményezés egy mozgalommá nőné ki magát, ehhez szakmai támogatókat keres – olyan vállalkozásokat, amelyek szintén fontosnak tartják a távmunka elterjesztését, népszerűsítését. A partnerektől csupán annyit kér az állásportál, hogy legyenek részesei előadóként és vendégként a meetup alkalmaknak, szakmai anyagokkal bővítsék a honlapot, higgyenek a mozgalomban és váljanak a részesévé. A bemutatkozási lehetőség mellett a programot támogató vállalkozások névvel, logóval megjelennek a Profession.hu intenzív PR- és marketingkampányában is.

Társadalmi felelősségvállalás és távmunka

Azok a cégek, amelyeknél lehetőség van távmunkában dolgozni, több szempontból is jól járnak: a távmunka lojálisabbá teszi a dolgozókat, és könnyebb megtartani ezeket az embereket. Sőt a költségeket is csökkentheti egy vállalkozás, ha engedélyezi a dolgozóinak az otthoni munkavégzést!

Miért jó távmunkásokat alkalmazni?

Ám a távmunka bevezetése nemcsak gazdasági szempontból előnyös, hanem társadalmi érdekeket is szolgál. Sok olyan álláskereső próbál elhelyezkedni, akik más formában nem nagyon tudnának dolgozni: ilyenek a megváltozott munkaképességűek, a kisgyermekesek vagy például azok a szülők is, akik sérült, fogyatékos gyereket nevelnek.

A Profession.hu fontosnak tartja, hogy segítsen, ezért vesz részt április 24-én a JÓL-LÉT Alapítvány rendezvényén, az Alternatív Anyák Napján. Az eseményen a sérült gyermeket nevelő anyák lehetőséget kapnak arra, hogy megmutassák magukat, és olyan megoldásra váró, de korántsem megoldhatatlan problémákról beszéljenek, mint például arról, hogy hogyan hangolhatják össze a munkát és a magánéletet.

Hiszen ők is szeretnének teljes életet élni, amelynek része a fizetett, önkiteljesítő munka – rugalmas, családbarát cégeknél, esetleg részmunkaidőben vagy távmunkában. Ehhez kapnak tippeket, tanácsokat, kapcsolatokat építhetnek, illetve munkát kereshetnek az eseményhez kapcsolódó állásbörzén. A gyerekeket is izgalmas, érdekes programokkal várják a szervezők. (Jelentkezés egyéni résztvevőknek ITT, szervezeteknek pedig ITT.)

Készítette: Durbák Ildikó

Címkék: állás, munkaadó, távmunka, atipikus, Profession