Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A minimálbér és a garantált bérminimum változáson felül az adó- és járulékváltozások miatti nettóbér-csökkenést is kompenzálják – közölte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.

A vagyonkezelő a távirati irodának eljuttatott közleményében rögzítette: az intézkedések hatásait a Volán-társaságok – várhatóan február végén elfogadásra kerülő – üzleti terveibe is beépítik. A béren kívüli juttatások elemeiről és mértékéről – a korábbi évekhez hasonlóan – az éves üzleti tervek elfogadását követően tudnak a társaságok vezetői intézkedni.

A Volán-társaságok jelentős része a 2012. évi működést legalább a bázisévben alkalmazott létszám foglalkoztatásával tervezi, társaságcsoport szinten a főállású, teljes munkaidős – tavaly 18 053 fős – munkavállalói létszám szinten tartásával számolnak az üzleti tervek – áll az MNV válaszában. A Volánoknál a közlemény szerint a havi bruttó átlagkereset mintegy 195 ezer forint.

Korábban az MNV Zrt. vezérigazgatójához fordult a dolgozók bérkompenzációja miatt a Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége (KMSZ). A szakszervezet egy munkáltatói szövetség (a Közúti Közlekedési Vállalkozások Szövetsége) adataira hivatkozva közölte: a munkabérek nettó értékének megőrzése miatt közel 16 540 fő esetében – a Volán munkavállalóinak több mint 91 százaléknál – van szükség bérkompenzációra.

Az év első hónapjában a dolgozók többségének nettó 10-25 ezer forinttal csökkent a jövedelme. A Volán-társaságok a béren kívüli elemeket, így például a cafetéria utalványokat sem rendelhették meg – olvasható a Horváth Gergely Domonkos vezérigazgatóhoz küldött levélben. A KMSZ azt kéri a Volán portfolió tulajdonosi jogkörét gyakorló MNV Zrt. vezérigazgatójától, hogy a Volán-társaságok munkavállalói már a februári bérükben hozzájuthassanak az adó- és járulékváltozás negatív hatásainak kompenzációjához és az üzleti tervekben rögzített cafetéria elemekhez.