A középfokú végzettségűek, akik nem tanultak semmilyen szakmát, nehéz helyzetbe kerülnek a munkaerőpiacon. A sima érettségi inkább a továbbtanuláshoz ad alapot, a munkaerőpiacon sokkal jobb eséllyel pályázhatnak azok, akiknek valamilyen - akár OKJ-s képzésben, akár iskolai keretek között szerzett - szakmai végzettségük is van.

Sok munka betöltéséhez nem kell diploma

Az elmúlt évek a diplomaszerzési kényszerről szóltak, ma már egyre többen ismerik fel, hogy az érettségi bizonyítvány olyan felnőttképzésekre is jó belépő, amelyekkel a munkaerőpiacon keresett szakmát lehet gyorsan, gyakorlatorientáltan elsajátítani.

Közel 4000 álláshoz nem kell diploma

A diplomához és nyelvtudáshoz nem kötött munkalehetőségek aránya megugrott tavaly - derül ki a Profession.hu adataiból. A korábbi évekhez hasonlóan arányaiban továbbra is több a munkalehetőség azoknak, akik felsőfokú végzettséggel és nyelvtudással rendelkeznek, de folyamatosan növekszik az interneten meghirdetett és betöltött szakmunkák száma is. Az év végén 110 százalékkal több "kékgalléros" pozíciót töltöttek fel a cégek, mint tavaly ilyenkor, ezekre összesen 40 százalékkal több munkavállaló jelentkezett. (A fizikai munkák itt találhatók.)

Közel 4000 álláshoz nem kell diplomaÍme az állások:

- A legtöbb diploma nélküli pozíciót a fizikai munkásoknak kínálják, sok adminisztrátort, ügyfélszolgálati munkatársat és IT-szakembert keresnek.

- A legtöbb állás Budapesten van, de Pest és Győr-Moson-Sopron megyében is rengeteg a betölthető pozíció.

- Az munkák nagy részéhez nem kérnek nyelvismeretet, ám ezernél is több olyan állás van, ahol elengedhetetlen az angoltudás.

- Az állások nagy része 8 órás, ám vannak 4 és 6 órás részmunkaidős pozíciók is. 

- Időszakos munkát és távmunkát is találhatunk.

- Megváltozott munkaképességű dolgozókat is keresnek. Részletek >>>

- Gyakornoki pozíciókat is kínálnak a munkaadók, illetve középvezetői munkalehetőségeket is kínálnak felsőfokú végzettség nélkülieknek.

- Rengeteg külföldi munkát is találhatunk!

- A középfokú végzettséggel betölthető állásokat itt találjuk! Közel 4000 pozíció közül válogathatunk!

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Készítette: Durbák Ildikó

Címkék: diploma, érettségi, állásajánlat, álláskeresés