Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A magyar fogyasztók energiatakarékossági szokásait vizsgálta az LG felmérése. A kutatásból kiderül, hogy a szelektív hulladékgyűjtés és az energiatakarékos égők használata a legelterjedtebb a környezetkímélő háztartásokban. Az is látszik, hogy az idősebb korosztály figyel leginkább az energiatakarékosságra.

Ami a kutatásból még kiderül:

- A hűtővásárlásnál 10-ből 9-en figyelnek arra, hogy inkább energiatakarékos modellt válasszanak, viszont a laptopok, monitorok, légtisztítók vásárlásánál ez sajnos egyáltalán nem szempont.

- A vásárolt hűtők, mosógépek közel fele már energiatakarékosnak számít a magyar háztartásokban, részben a háztartásinagygép-csereprogramoknak köszönhetően. Fejlődésre azonban még bőven van lehetőség ezen téren.

- A magyarok 80 százaléka akkor cseréli le régi elektronikai eszközét, háztartási gépét, ha az javíthatatlanul elromlott, vagy nem éri meg megjavíttatni.

- Utazás előtt az emberek kétharmada áramtalanítja az elektronikai eszközöket (elkerülve a készenléti üzemmód áramfogyasztását), azonban a fűtést csak 10-ből 4-en állítják be ilyenkor alacsonyabb fokozatra.

- A mosogatógéppel rendelkező háztartások harmadában azzal növelik feleslegesen a vízfogyasztást, hogy elöblítik az edényeket a gépbe helyezés előtt.

- A haza háztartásokban az egyik legkedveltebb mosógépprogramnak az energiatakarékos számít, viszont leginkább csak a legfiatalabbak fogadják el azt, hogy akár 30 fokon is megfelelő eredményt nyújt a készülékük.

A háztartás ökológiai lábnyomát nemcsak az határozza meg, hogy mennyire energiahatékony eszközökkel rendelkezik, hanem az is, hogy fenntartható módon használják-e azokat a mindennapokban. Erre hívta fel a figyelmet Bogáth Zita, az LG háztartási elektronikáért felelős marketingmenedzsere.

Aktuális álláshirdetések

A környezetvédelem területén is kínálkoznak álláslehetőségek úgy, ahogy a hulladékgazdálkodással kapcsolatos pozíciókat is találunk az álláshirdetések között.

Ha még csak most állunk neki az új munkahely keresésének vagy szívesen váltanánk, frissítsük vagy egészítsük ki önéletrajzunkat, majd töltsük fel ide, hogy személyre szabottan válogathassunk az álláslehetőségek között!

Szakemberekre valamennyi szektorban nagy szükség van folyamatosan: jelenleg is több mint 6300 állás között kereshetjük meg a számunkra legmegfelelőbbet. A több mint 2800 féle fizikai, segéd és betanított munka között érdemes szétnézni, ha nincs szakmánk vagy felsőfokú végzettségünk, de akkor is, ha gyorsan szeretnénk elhelyezkedni.

Ha pedig képzettségünk szerint keresnénk: szakiskolai végzettséggel itt, középiskolai végzettséggel itt, főiskolai diplomával pedig itt érdemes szétnéznünk. Amennyiben más szempontok érdekelnek minket, tartsuk szemünket a legfrissebb állásokon, és böngésszünk személyes beállításaink szerint! Maradjunk mindig naprakészek, kérjünk a friss állásokról hírlevelet is!

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala