Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Évente akár több alkalommal is lehetőség nyílik külföldi tapasztalatcserére a Nestlé Hungária Kft.-nél, amely a világ több mint 80 országában van jelen.

Milyen stratégiát folytat a Nestlé Hungária Kft. a munkaerő-kiválasztás során?

A Nestlé Hungária Kft. legfontosabb stratégiai eleme az objektivitás. A munkaerő kiválasztás során az önéletrajz beérkezésétől kezdve ez a vezérelv kíséri végig a folyamatot. Minden fázisban fontosnak tartjuk a jelölt megfelelő tájékoztatását, a végleges választ is minden – az adott pozícióra önéletrajzot beadott - jelölt felé kommunikáljuk. A nemleges választ is, természetesen.
A munkaerő kiválasztása több fázisból és fordulóból áll. Minden jelölt ugyanazon folyamaton megy végig (teszt, AC, interjú), ami biztosítja, hogy több szempont alapján tudjunk dönteni. Fontosnak tartjuk azt is, hogy az üres pozícióinkra saját dolgozók is jelentkezhetnek, természetesen ők ugyanazokon a folyamatokon mennek végig, mint a hirdetésre jelentkező jelöltek.

Melyek jelenleg a legnépszerűbb, illetve a legkeresettebb pozíciók a szerencsi és a diósgyőri gyáregységekben?

Mivel gyárainkban alacsony a fluktuáció, ritkán keresünk új munkatársakat. Ha kellene választanom, a termékfejlesztést tartanám a legnépszerűbbnek. Igaz, nem biztos, hogy a legkeresettebb pozíció egyben a legnépszerűbb is.

Rendelkeznek-e kifejezetten a frissdiplomások számára lehetőségekkel?

Minden pozíció nyitott a frissdiplomások számára is. Szívesen várjuk a tehetséges, elkötelezett, nyitott frissen végzett diplomásokat is.

A versenytársakhoz képest miben más, miben nyújt egyedi lehetőségeket a mérnököknek a Nestlé?

A Nestlénél dolgozni már önmagában is egyedi lehetőség. Vállalatunk a világ több mint 80 országában van jelen, 400-nál is több gyára van. A nálunk dolgozó kollégáknak így lehetőségük van a világ bármelyik országában bizonyítani rátermettségüket. Természetesen ehhez előbb itt is bizonyítaniuk kell.
A Nestlénél olyan vállalati kultúrában dolgozhat, ahol a több mint 400 gyár legjobb gyakorlatát bemutató oktatási rendszerünket használhatják fel munkájuk során. A régióban található gyárakkal szoros kapcsolatban állunk, így évente akár több alkalommal is lehetőség nyílik külföldi tapasztalatcserére.

Mennyiben segíti a vállalat a karriertervezést, vannak-e az egyéni fejlődést segítő programok?

Amikor új dolgozó érkezik vállalatunkhoz, elindítunk egy személyre szabott fejlesztési tervet, amelyben feltérképezzük a fejlesztendő területeket. Ezt minden évben egyszer a munkavállaló felettesével megbeszéli, és annak megfelelően, hogy mit szeretnének fejleszteni, kérik a kolléga beiskolázását, tanfolyami képzését. Hosszú távon ez képezi alapját a karriertervezésnek.