Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (International Labour Office – ILO) 1999-ben nyilvánította október 7-ét a tisztes munka világnapjává. A nemzetközi szakszervezetek a korábbi években demonstrációkat, kampányokat rendeztek ezen a napon, hogy felhívják az emberek figyelmét: milliók dolgoznak olyan körülmények között, amelyek embertelenek.

A tisztes munka nemcsak az emberhez méltó munkakörülmények meglétét jelenti, hanem azt is, hogy mindenkinek lehetősége legyen dolgozni, és ezért megfelelő jövedelmet kapjon. A biztonság és a szociális védelem is alanyi jogon kellene, hogy járjon a munkavállalóknak. Tisztességes az a munka, amely biztosítja a személyes fejlődést, a véleménynyilvánítás szabadságát, a szervezkedés alapjogát és azt is, hogy a munkavállalók részt vegyenek az őket érintő döntések meghozatalában, emellett egyenlő lehetőségeket és bánásmódot biztosít mindenkinek.

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma úgy döntött, hogy a világnap alkalmából „Közszolgálati Munkavállalói Találkozót” szervez Budapesten, ahol a köz szolgálatában dolgozók találkozhatnak majd a közszolgálat szempontjából fontos állami vezetőkkel (a minisztériumok képviselőivel), akikkel a tisztes közszolgálati munkáról, annak munkavállalói, munkáltatói és kormányzati feltételeiről beszélgethetnek.

Álom az egyenlő a bánásmód a munkahelyeken?

Az új Alkotmányunk szerint minden embernek ugyanannyi joga van – többek között a munkához és a szabad foglalkozásválasztáshoz –, illetve a férfiak és nők egyenlősége is külön passzust kapott. Az egyenlő munkáért egyenlő bért elve azonban nem került bele a szövegbe.

A nők még mindig jelentős hátránnyal indulnak a munka világában – derült ki az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) workshopján. Honecz Ágnes, az EBH elnöke elmondta, hogy nyolc hasonló rendezvényt terveznek a 2009-ben indult, 900 millió forintos uniós támogatással megvalósult, 2013-ban záruló projekt keretében. Céljuk, hogy a társadalom minden szegmensébe eljussanak a diszkriminációs jelenségek felszámolásához szükséges információk.

  Jogunk van az emberi munkához  

Pánczél Márta projektvezető megjegyezte: a több ezer embert elérő program azt a célt szolgálja, hogy mindinkább csökkentsék a diszkriminációs élethelyzetek számát. Mint mondta, ma komoly igény van Magyarországon az egyenlő bánásmód hangsúlyozására, hiszen sokszor észrevétlenül is hátránnyal indulnak bizonyos társadalmi csoportok a munka világában. Az EBH havonta átlagosan valamivel több mint 100 ügyfél panaszával foglalkozik, megyei szinten referensi hálózatot tart fenn. Ez utóbbi rendszerben dolgozó kollégák a kistérségekbe is eljutnak, ahol helyi rendezvényeket tartanak.

„Nagyon kevés olyan munkáltató van, amely objektív döntések alapján választja ki a leendő alkalmazottat. A legtöbben ismerősök, barátok útján keresnek, találnak munkatársat” – hívta fel a figyelmet a projektvezető. A nők a vizsgálatok szerint eleve hátrányból indulnak, jövedelmeik pedig főként a nagyobb keresetűeknél, valamint a kor előrehaladtával térnek el jelentősen a férfiakétól.

Nemcsak itthon okoz gondot

Ausztriában a nők átlagosan 24 százalékkal kevesebb fizetést kapnak, mint az azonos munkakörben dolgozó férfiak. Az ország ezzel az utolsó előtti helyen áll az európai uniós tagországok között – figyelmeztetett Gabriela Heinisch-Hosek nőügyi miniszter az egyenlő bérezés napja (Pay Gap Day) alkalmából. (Ezt minden évben arra a napra tűzik ki, amelytől számítva az év végéig hátra lévő napok száma megegyezik azzal, ahány nappal többet kellene dolgozniuk a nőknek ahhoz, hogy férfi pályatársaik fizetésének megfelelő jövedelmük legyen.)

Az osztrák szaktárca egy online kalkulátort készített, amellyel a nők – de ugyanígy persze a férfiak is – ellenőrizhetik, hogy a fizetésük megfelel-e az átlagos bérszínvonalnak, illetve másik nembeli kollégáik fizetésének. Az online rendszer az osztrák statisztikai hivatal adatait használja, a számításokhoz a foglalkozás és a beosztás mellett számos más szempontot is figyelembe vesznek: például a munkaviszony jellegét, az életkort, a munkavégzés helyét, a képzettséget, a munkaidőt, a vállalatnál töltött időt, illetve a vállalat alkalmazottainak számát – adta hírül az MTI. A miniszter reményei szerint a bérkalkulátor nemcsak tájékoztatásul szolgál majd, de erős eszköz lehet a fizetésről szóló egyezkedéskor.

Az Eurostat (az EU statisztikai hivatala) legutóbbi adatai szerint az Európai Unióban az átlagos bérkülönbség 17,5 százalék volt a férfiak és a nők fizetése között. Magyarországon 17,1 százalék, Ausztriában 25,4 százalék volt ugyanebben az évben.