Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A Magyar Postánál működő szakszervezetek egyelőre nem fogalmaztak meg konkrét bérkövetelést. A legutóbbi bértárgyaláson az ösztönzési rendszer jövő évi átalakítását vizsgálták, illetve megállapodtak abban, hogy étkezési utalvány formájában egyszeri juttatásban részesülnek a postai dolgozók, ennek értéke tizenkétezertől huszonkétezer forintig terjed fejenként, amit az idén fizettek ki – írta a Magyar Nemzet.

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) a bérkompenzáció feletti, az infláció mértékét elérő és némi reálkereset-növekedést is biztosító 4,2 plusz 1 százalékos béremelést követel – olvashatjuk a Liga Szakszervezetek honlapján.

A MÁV menedzsmentje megvizsgálta az eddig ismert adó- és járulékváltozások és a minimálbér 78 ezer forintról 93 ezer forintra történő emelésének, valamint a 108 ezer forintra ugró garantált bérminimumnak a hatásait. Jelenleg 90 ezer forint a legalacsonyabb bér a MÁV-csoportnál, ezért a vállalatnak át kell tekintenie a munkaköri kategóriákhoz tartozó bérsávokat. Jelenleg annyit tudni, hogy a bruttó 216 800 forint alatt kereső munkavállalókat kell kompenzálni – közel tizenötezer vasutast –, amibe az adókedvezmény nem számít bele. A kompenzáción kívül azonban a társaság nem tervez további bérintézkedést – közölték.