Ha meg tudja oldani a szülő a gyermekfelügyeletet, akkor sok cég visszaveszi az anyukákat, bár nem jellemző, hogy rugalmasan állnának hozzájuk. Egy friss kutatás szerint leginkább a közép- és nagyvállalatok rendelkeznek olyan erőforrásokkal, hogy a kisgyermekeseket foglalkoztassák. Mivel a munkaerőpiacra többen térnek vissza, gyakorlott rendszerek állnak rendelkezésre - közölte a Magyar Távmunka Szövetség.

A vállalatok ötödénél - többnyire a mikro- és kisvállalatoknál - a kisgyermekesek visszatérésére nincs semmilyen megoldás, és várhatóan nem is lesz. A cégek közel fele azért nem veszi vissza a munkavállalóját, mert a helyükre felvett dolgozót hatékonyabbnak találják - írja a Szakszervezetek.hu

A kisgyermekes anyákkal szemben leginkább azzal érvelnek a munkáltatók, hogy a kihagyott évek alatt sok vállalati változásról lemaradnak. Nem tetszik ezeknek a cégeknek az sem, hogy a gyereknevelés után visszavett anyák többe kerülnek - felgyülemlett szabadság, juttatások, végkielégítés -, a munkáltatók egy része a gyermek jogán igénybe vett táppénzt is sokallja.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Előfordul, hogy a célzott adó- és járulékkedvezmények hiányoznak a foglalkoztatásukhoz, és nincsenek célzott pályázati források, uniós támogatások munkahelymegtartásra, atipikus foglalkoztatás támogatására, családi napközi működtetésére. 

Pedig megfizethető családi napközikre lenne igény, ha már bölcsődei férőhely alig van. Az egész országban 704 bölcsi működik, vagyis a három évnél fiatalabb gyerekek csupán 12,5 százaléka kaphat ilyen ellátást. Ha a kormány ennek bővítésérére költene, az a munkaerőpiacra visszatérő anyák adóiból és járulékaiból bőven megtérülne.

Szemlézte: Durbák Ildikó

Címkék: munkahely, kismama, gyes, gyed, távmunka, atipikus munka