A CareerCast munkaügyi portál felmérése során rangsort állított fel a szakmák között olyan szempontok szerint, mint a fizikai követelmények, a munkakörülmények, az elérhető jövedelem, az adott foglalkozással együtt járó stressz és az elhelyezkedési kilátások.

A listát a kockázatelemző (ezen belül is a kockázatokat matematikai módszerekkel elemző aktuárius szakma) vezeti, melyet a orvosbiológiai mérnök és a tavalyi győztes, szoftvermérnök követ. A Top10-ben több további egészségügyhöz és informatikai területhez kapcsolódó szakma is szerepel.

A második ötvenes csoportot a sebész vezeti, s itt található az üveges, a vízvezeték-szerelő, a villanyszerelő, a fodrász is. A középmezőnyben helyezkedik el a biztonsági őr, a fitneszedző, a tehergépkocsi-vezető, a vasgyári munkás, a mozdonyvezető, a bébiszitter, az ékszerész, az asztalos, a taxisofőr. A csapos a 150. legjobb foglalkozás.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az utolsó ötvenben foglal helyet az ingatlanközvetítő, a rendőr, a tűzoltó, a pénztáros, és a világszerte a jól fizetett szakmák közé tartozó légiirányító is. Nem olyan jó DJ-nek, építőmunkásnak és szabónak vagy divattervezőnek lenni sem. Fotóriporternek lenni a 188. legjobb szakma a világon, még a mosogató is egy hellyel előrébb végzett. A kétszázas lista végén az újságnál dolgozó riporter kullog a favágók után.

Szemlézte: Fogas Krisztina