Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A nyertes önkormányzatok három hónap alatt összesen 1636 embert vontak be hat hónapot meghaladó, napi 6-8 óra időtartamú közfoglalkoztatásba.

A megyében 2012-ben további négy kistérségből – Gyula, Sarkad, Orosháza, Szeghalom – összesen 68 önkormányzat pályázathat közfoglalkoztatási mintaprogramokkal támogatásra – mondta Nagy Ágnes, a Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ igazgatója a távirati irodának. A hivatal az idén legalább 4300 ember hosszabb távú, hat hónapot meghaladó, 6-8 órás közfoglalkoztatásával számol.

Közfoglalkoztatásra Békés megyében tavaly 4,2 milliárd forint állt rendelkezésre, a pénzből 18,5 ezer ember számára teremtettek munkalehetőséget. Az új országos és kistérségi Start munkaprogramokból 2012-ben a megye kétszer annyi vissza nem térítendő forráshoz juthat, mint az előző évben.

A kistérségi mintaprogram tavaly szeptember elsején indult, Békés megyéből a békési, a szarvasi és a mezőkovácsházi kistérségek és települései nyújthattak be pályázatot. A nyertes 30 település pályázatai közül sok a közmunkára alapozott mezőgazdasági és élelmiszeripari termelésre, ezen belül is a zöldségtermesztésre, tejtermékek előállítására vonatkozott. Az önkormányzatok pályáztak komplex csapadék és belvíz-elvezetésre, közutak és mezőgazdasági utak karbantartására. Hat település tíz önkormányzati intézménye bioalapanyaggal működő kazánokra nyert támogatást – ismertette Nagy Ágnes.