Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az udvar saját honlapján meghirdetett állásra EU-állampolgárok jelentkezhetnek, de az angol nyelv tökéletes ismerete követelmény – írja a Daily Mail.

A kezdő fizetés évi 15 ezer font (5,3 millió forint), ami a brit bér- és főleg árviszonyokat ismerve igen kevés, hiszen az alkalmazotti átlagkereset Nagy-Britanniában meghaladja a 26 ezer fontot. Ám a sikeres jelentkező teljes ellátásban és ingyenes elszállásolásban is részesül, emellett az udvarnál betöltött munkaviszony hagyományosan igen jó referenciának számít a szakmai önéletrajzban.

A Daily Mail szerint azok a komornyikok, akik hosszabb időt eltöltenek II. Erzsébet királynő és családja szolgálatában, később a magánszektorban akár évi 100 ezer fontot fizető állásokhoz is könnyen hozzájuthatnak. Az álláshirdetés szerint a sikeres komornyikjelölt munkaköri kötelezettségei közé tartozik a királyi család étkezőasztalainak megterítése, az ételek felszolgálása, majd az edények összegyűjtése. Emellett fogadásokon és egyéb rendezvényeken üdvözölnie kell a vendégeket, és italokat is fel kell nekik szolgálnia, mindezt "udvarias, kedves stílusban".

A majdani komornyik abban a megtiszteltetésben részesül, hogy e feladatokat a négy legfőbb királyi rezidencián, a Buckingham-palotában, Balmoralban, Sandringhamben és Windsorban láthatja el heti 45 órás munkaidőben.