Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Hosszú tárgyalási folyamat eredményeként január végére előállt a 2021-es minimálbér összege.

Február 1-jétől a minimálbér bruttó értéke 167 400 forintra, a garantált bérminimum bruttó értéke pedig 219 ezer forintra emelkedik, ami csaknem 4 százalékos béremelést jelent - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

Bodó Sándor hozzátette: a bérmegállapodás azt is tartalmazza, hogy amennyiben az év közben a munkaadókat terhelő szociális hozzájárulási adó (szocho) a jelenlegi 15,5 százalékról 13,5 százalékra csökken, akkor a minimálbér automatikusan havi bruttó 169 ezer, míg a garantált bérminimum havi bruttó 221 100 forintra emelkedik. A megállapodásban a felek azt is vállalták, hogy a 2021 első fél évének végén ismert gazdasági eredmények tükrében újra átértékelik a megelőző másfél év gazdasági eredményeit, egyebek mellett a bérek helyzetét is. 

Érinti a gyed összegét is

A minimálbér emelkedése érinti a gyed összeg felső határát is, tehát emelkedhet a kisgyerekes anyukákhoz érkező összeg. A gyed maximum mindig a minimálbér kétszeresének a 70%-a, így bruttó 334 800 Ft, nettó 175 770 Ft lesz 2021-ben a nyugdíjjárulék és az szja levonása után. 

Jó hír a minimálbér emelkedése, de biztos, hogy megelégszünk ennyivel? Ha az újévi fogadalmaink között szerepelt egy jobban fizető állás, akkor tegyük meg most az első lépéseket: frissítsük az önéletrajzunkat, majd töltsük fel ide, hogy a munkáltató cégek könnyedén ránk találhassanak. Legyünk aktívak, jelentkezzünk az összes, számunkra szimpatikus álláslehetőségre, és ahhoz, hogy az elképzeléseinknek leginkább megfelelő pozíciót találjuk meg, használjuk személyre szabott beállításainkat. Maradjunk naprakészek  – kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést is!

 

 

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala