,,Nagyon nehéz év volt 2012. Rendkívül sok outplacementet vezényeltünk le, komplett gyárakat zártak be" - mondta Juhos Andrea, a Lee Hecht Harrison (LHH) tanácsadó cég magyarországi vezetője a Profession.hu-nak. Sokan elvesztették a munkájukat, és nehezen tudtak újra állást találni.

Számos cégnél még mindig létszámstop van, ha viszont mégis le kell cserélni egy-egy embert, akkor a kiválasztási folyamat nagyon elhúzódik. Ennek a Juhos Andrea szerint az az oka, hogy túl sok a jó jelölt, és egyre nehezebb a közülük kiválasztani a legjobbat. Megnőtt a HR felelőssége is, ugyanis ha mégsem válik be az új munkatárs, akkor a toborzásra fordított összeg ,,ablakon kidobott pénz", aminek a jelenlegi gazdasági helyzetben lett volna helye egy vállalat büdzséjében.

Nemcsak a HR ,,lassult le", hanem a másik oldalon az álláskeresés időszaka is meghosszabbodott. Egyre nő a tartósan munkanélküliek száma, és a munkakereséssel töltött időszak is: a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) szerint már 156 ezren vannak, akik több mint egy éve nem tudnak elhelyezkedni.

Az év első negyedévében még 11,7 százalékos volt a munkanélküliség, ez lassacskán csökkent. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint (2012. augusztus-október hónapban) 463 ezren voltak állás nélkül, a munkanélküliségi ráta 10,5 százalékos volt, 0,3 százalékponttal kevesebb, mint egy éve. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) szerint novemberben 2,5 százalékkal, 536 ezerre nőtt a regisztrált álláskeresők létszáma, 1,9 százalékkal nőtt a számuk egy év alatt. A legtöbben Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében keresnek állást.

Ezeket a szakembereket keresték a cégek 2012-ben

Állami segítség

Augusztus és október között átlagosan 3,935 millióan dolgoztak, 71 ezerrel (1,8 százalékkal) többen, mint 2011. azonos időszakában. Mind a nők, mind a férfiak foglalkoztatási rátája javult.

A KSH szerint a növekedésben elsősorban a közfoglalkoztatás kiterjesztése játszott szerepet. Az év első 10 hónapjában átlagosan 90 ezren kaptak munkát a közfoglalkoztatás keretében. A teljes munkaidős közfoglalkoztatottak létszáma több mint négyszerese volt (átlagosan 71,6 ezer fő), mint az előző év azonos időszakában. A Belügyminisztérium adatai szerint eddig a közfoglalkoztatottak mintegy 19 százaléka tudott visszatérni az elsődleges munkaerőpiacra.

A fiatalokat munkához segítő intézkedések sikeresnek bizonyultak. A fiatal foglalkoztatottak száma 223 ezerre nőtt, a 24 év alatti korcsoportnak a 19,3 százaléka dolgozott (0,6 százalékponttal többen, mint egy éve). Eredetileg 3500 főre tervezték az ,,Első munkahely garancia" programot, a kilencedik hét végén már 6730-an helyezkedtek el, az év végére pedig ez a szám eléri a 7500-at. A kormány tervezi további hasonló programok elindítását, például a munkahelyvédelmi akcióterv január elsejétől lép életbe.

A tapasztalatot keresik a cégek

A pályakezdők helyzete azért sem rózsás, mert a gyakorlattal rendelkező embereket alkalmazzák szívesen a cégek - tette hozzá Juhos Andrea. A HR-szekember szerint sok munkaadó úgy véli, hogy könnyen talál jó szakembereket - ugyanis a munkaerőpiacra mostanában sok jól képzett, gyakorlattal rendelkező ember került ki -, ezért nem ,,bajlódnak" egy tapasztalatlan fiatal betanításával.

Juhos Andrea azt tanácsolja a fiataloknak, hogy érdemes önkéntes munkát vállalniuk, ugyanis ez sokat segíthet nekik a későbbiekben. Ha az önéletrajzban szerepel, hogy egy adott cégnél dolgozott valaki, az már munkatapasztalatot jelent. És senki nem fogja a későbbiekben megkérdezni, hogy vajon kapott-e fizetést a munkájáért. (Persze más kérdés, hogy meg is kell élni valamiből eközben.)

A kínálati piac megnőtt, egy állásra nagyon sok jelentkező van. Mégis nehezen találnak megfelelő embereket a cégek. A Manpower egyik kutatásából kiderült: a magyar munkaadók harmada (34 százalék) nehezen talál megfelelő munkaerőt. G. Nagy Balázs, a felmérést készítő cég üzletfejlesztési igazgatója szerint ott gátolja az üzletmenetet a szakemberhiány, ahol komoly fejlesztésekre készülnek.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Hiánycikk volt a szakmunkás és a mérnök

A gyakran előforduló munkaerő túlkínálat mellett is rendkívül nehéz kiválasztani a megfelelő munkatársat, ez okozza a legnagyobb problémát a gyakorló HR-esek ötödének - derült ki a Humánia HRS Group Zrt. tanulmányából is.

A Manpower szerint az jelenti a legnagyobb dilemmát a cégeknek, hogy hogyan találjanak jó szakmunkásokat - ezt a munkakört a legnehezebb betölteni. Dobogós helyen végzett a felmérésben a gépkezelő és a mérnök is. A sorrendben őket az értékesítők, a vendéglátó-ipari személyzet, a sofőrök és a könyvelők követik. A jó informatikusok megszerzése is gondot jelent, de az adminisztratív, irodai és személyi asszisztensek, valamint a csoportvezetők is hiánycikknek számítanak a magyar munkaerőpiacon.

A Profession.hu korábbi kutatása szerint is mérnököt, informatikai szakembert, könyvelőt kerestek leginkább a vállalatok, de sok volt a betöltetlen állás az ügyfélszolgálati, kereskedelmi területeken is, és több gyakornokot alkalmaztak a cégek.

Szerző: Durbák Ildikó