Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A statisztikai becslések szerint 2010-re az 50 év felettiek férfiak aránya 33%, a nők aránya 40% lesz a társadalomban. Az 55 év feletti népességből az aktív munkavállalók aránya ma 21,9%, amely csak fele az EU átlagának.

Becslések szerint Magyarországon kétmillió! azon 45 feletti, dolgozni képes emberek száma, akiknek esélyük sincs munkába állni. Pedig gazdasági, társadalmi és egyéni életminőségbeli haszna is volna, ha ők dolgozhatnának.

A munkakereső seniorok klubja

A 45 feletti munkakeresők közösséggé formálásának helyszínei a Szenior Foglalkoztatási Klubok, melyek a helyi művelődési központokban alakulnak és működnek. Jelenleg 50 ilyen klub van az országban. A szervezők igyekeznek "újraéleszteni" a generációk közötti együttműködést mind a munkaerőpiacon, mind a társadalomban. Ezen kívül az egyéni teljesítőképesség megtartását, illetve fejlesztését is ösztönzik képzésekkel, továbbképzésekkel, rekreációs lehetőségekkel.

Munkánk lényege, hogy helyi szinten szervezzük meg a hatékony együttműködést a munkáltatói szervezetek, a szakszervezetek, az önkormányzatok és a civil szervezetek között - mondja Nagy Lászlóné a XI. kerület FMH Művelődési Házának munkatársa.

Álláskeresés 45 felett

Hasznos tippek senior álláskeresőknek

Kazsimír Antalnétól egy másik álláskeresőket segítő központ munkavállalási tanácsadójától, aki tapasztalataiból merítve megosztja hasznos tanácsait az állás nélkül maradt 45 év felettiekkel.

Önismeret

A humánpolitikai szakember véleménye szerint a legnagyobb problémája ennek a korosztálynak az, hogy nem fordítanak figyelmet saját képességeikre, nincsenek tisztába saját értékeikkel. Ennek történelmi hagyományai vannak, hiszen az előző rendszerben ezzel nem kellett foglalkozniuk. Üljenek le és gondolják végig, hogy mikor, milyen pozícióban teljesítettek a legjobban, majd ebből kiindulva pontosan fogják látni, hogy mi az a munka, beosztás, amit sikerrel pályázhatnak meg.

Nem szégyen!

Mivel a 45 év feletti munkavállalókban rögzült az a reflex, ami szerint a munka alanyi jogon jár és érte semmit sem kell tenni, szégyenérzettel viseltetnek saját munkanélküliségükkel szemben. Ez pedig látszik rajtuk, amit a munkaadók bizonytalanságként definiálnak és gyengeségként értelmeznek. Ez súlyos hátrányt jelent egy-egy állás megpályázásánál, ezért ezt az érzést gyökerestül irtsuk ki magunkból.
Mondjuk el sokszor a tükör előtt magunknak: a munkanélküliség nem szégyen, a kapitalizmus természetes velejárója!

Álláskeresés 45 felett

Az álláskeresés nem kuncsorgás!

Kazsimír Antalné szerint a seniorok esélyeit súlyosan rontja, hogy általános vélekedésük szerint a munkakeresés kuncsorgás, könyörgés. Ettől a hibás beidegződéstől érzik azt egy állásért folytatott versenyben, hogy alamizsnáért jöttek, amitől úgy is viselkednek, mint egy tartását vesztett koldus. Önbizalmuk maradék csíráit is elveszítve viselkednek, amit a munkaadók szintén gyengeségnek vélnek és nevüket a jelöltek végére helyezik.

Az önéletrajz

Ennek a korosztálynak sosem kellett önéletrajzot készíteni. Számukra egy CV úgy kezdődik: anyja neve, apja neve, szülők foglalkozása stb. Meg kell tanulni a helyes önéletrajz stilisztikát.

A témáról bővebben itt olvashat: Önéletrajz, Kísérőlevél

Játsszuk el a szituációt!

A humánpolitikus szerint a legjobb felkészülési stratégia, ha a munkakereső senior-ok összeülnek és eljátsszák a jelentkezés szituációit. Sokan nem voltak még ilyen helyzetben ezért még telefonálni is meg kell tanulniuk - mondja a szakember. Az ilyen játékok segítenek a legtöbbet, mert a gyakorlat minden elméletnél többet ér.

Támadjunk spontán, spekulatív módon!

Minden helyzetre igaz, hogy bátraké a szerencse! Ezért a szakember azt tanácsolja, hogy aki munka nélkül maradt spontán támadással növelje maximumra az esélyeit. Ezt úgy érdemes megtenni, hogy keressen egy a végzettségéhez, tapasztalataihoz közel álló céget, vállalatot és pókerarccal sétáljon be, hóna alatt az önéletrajzával és kérjen audienciát a cég HR-esétől. Ebből a partizánakcióból lehet a gyors siker, mert az ily módon jelentkezőt mindenképpen megjegyzik a döntéshozók, agilisnak, határozottnak és bátornak vélik majd, ami komoly fegyvertény lehet egy-egy állás elnyerésénél.

Hajós Dániel

Fotó: profimedia.hu