Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az MTI közleménye szerint 2010-ben még 60 ezer, napjainkban már 150 ezer megváltozott munkaképességű ember tud dolgozni. A cégeknek megéri megváltozott munkaképességű munkaerővel dolgozni: 2020-ban a kormány 43,5 milliárd forinttal támogatja az őket foglalkoztató cégek működését. A felmérésekből az is kiderül, hogy a vállalatok elégedettek megváltozott munkaképességű alkalmazottjaik munkájával és egyre szívesebben foglalkoztatják őket - tették hozzá.

 

A Nanushka és a Tisza Cipő is szívesen foglalkoztat megváltozott munkaképességűeket

 

Január 17-én és 18-án az ÉrtékPlacc elnevezésű rendezvényen az állami szektor és a versenyszféra legfontosabb szereplői találkoznak: a konferencián részt vesz a nemzetközi hírű magyar divatcég, a Nanushka, valamint a Tisza Cipő is, mindkét cég beszállítója a magyar megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztató, állami KÉZMŰ-ERFO-FŐKEFE cégcsoport. Jelen lesznek nemzetközi cégóriások (Bosch, Auchan, Audi) és magyar nagyvállalatok is (Volán, Szerencsejáték Zrt.). 

 

"Az ÉrtékPlacc azonban nem csupán egy konferencia, hanem egy közös virtuális és fizikai tér is, amely során az egész országot bejárjuk majd, hogy olyan helyet teremtsünk, ahol érintett és munkáltató egymásra találhat, ahol bárki, mint egy piacon megnézheti, megtapinthatja, vagy kipróbálhatja azokat a termékeket és szolgáltatásokat, amelyet csúcsminőségben állítanak elő megváltozott képességű emberek." - írja Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális ügyekért felelős államtitkára.

 

 

A vállalatoknak is megéri esélyt adni a megváltozott munkaképességűeknek

 

A kormány 2019-től bővített járulékkedvezmény-rendszerrel ösztönzi a piaci cégeket megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatására. Ez azt jelenti, hogy ilyen munkaviszony esetén a járulékot a minimálbér kétszereséig elengedi az állam. A cégek előtt - amelyek nagy számban alkalmaznak megváltozott munkaképességű embereket - október 31-ig állt nyitva az a pályázati lehetőség, amely összesen 43,5 milliárd forinttal segíti a működésüket 2020-ban. Jelenleg mintegy 150 ezer megváltozott munkaképességű ember dolgozik Magyarországon, ez nemzetgazdasági szempontból is meghatározó szám és a munkaerőpiacon még legalább ennyi ember van, akit munkához lehetne segíteni - közölte a minisztérium.

Korábban Pálinkás Gábor, a Motiváció Alapítvány munkavállalási tanácsadója beszélt arról, hogy egyre több vállalat vállal részt megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásában: "„A nagy bevásárlóközpontok folyamatos partnerek a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásában, illetve nő az akkreditált, azaz védett munkahelyek száma, ahol a dolgozók nagy része ebből a csoportból érkezik. Tapasztalat szerint minél nagyobb egy cég, annál inkább meg tudja teremteni a megfelelő feltételeket a megváltozott munkaképességű munkavállalók számára, a nagy irodaházak már teljesen akadálymentesek”. A témában készült interjú itt található.

Persze nem csak  nagyvállalatok foglalkoztathatnak megváltozott munkaképességű kollégákat: az integrált szemlélet mikro- és kisvállalkozások működtetésében is megjelenhet. 2019 év végén nyitotta meg kapuit a Szeglet Közösségi Tér, ahol megváltozott munkaképességű és fogyatékos emberek találhatnak munkalehetőséget, egy különleges kezdeményezés keretében. Részletek cikkünkben.

Jelenleg is találhatók hirdetések megváltozott munkaképességűek számára a Profession.hu adatbázisában: termelésirányítót, pénztárost és képelemző operátort is keresnek!