Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A munkavédelmi szabályzat miatt csak bokáig érő vízből menthetnek a közönséges tűzoltók Nagy-Britanniában. Ez a korlátozás egy 41 éves férfi életébe került a minap Gosportban. Az illető a hattyúkat etette egy park tavában, amikor arccal előrezuhant a 90 centis vízbe. A parton lévők közül egy nő azonnal segítségért telefonált, ám a vonal másik végén egy tűzoltó közölte, hogy nem szabad a tóba gázolniuk, mert annak vízszintje magasabb, mint a bokájuké – írta a The Sun című lap cikke alapján a távirati iroda.

A telefonáló asszony nem akart hinni a fülének, azt hitte viccelnek vele. A tűzoltó elmondta: az egészség- és munkavédelmi szabályzat rendelkezik úgy, hogy bokánál mélyebb víz esetén magasabb mentési szintű csapatot kell küldeniük, ők viszont már nem csak térdig vagy derékig, hanem akár mellig érő vízbe is begyalogolhatnak.

A riasztás után 28 perccel érkezett a segítség, akkor viszont helikopteren, ám időközben a tóba zuhant férfi megfulladt. A lapnak egy mentési szakértő azt mondta, hogy valószínűleg akkor is kevés esély lett volna a férfi újraélesztésének sikerére, ha azonnal indulnak menteni.