Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A "Hadd lássa a főnök, hogy hajtasz!" felhívásra 1644 cég nyolcezer munkatársa indult biciklivel munkába a négyhetes kampány alatt. A játék célja az volt, hogy minél több ember pattanjon nyeregbe, és a munkáltatókat is kerékpárosbarát szemléletre ösztönözze. Tavaly ilyenkor még csak kétezren, tavasszal pedig több mint hatezren kapcsolódtak be.

"A legfontosabb cél, hogy felhívjuk a figyelmet a kerékpározás előnyeire: segít a légszennyezés és a zajterhelés csökkentésében, mérsékli az üzemanyag-felhasználást és a szén-dioxid-kibocsátást, ezenkívül segít megőrizni az egészséget, és javítja a munkakedvet is" - hangsúlyozta a kampányt szeptember közepén elindító Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter. A szerdai kampányzárón díjat kapnak a legmagasabb létszámaránnyal részt vevő cégek.
Kerékpárbarát munkahely kialakítására uniós források is rendelkezésre állnak. Cégek, nonprofit szervezetek és költségvetési intézmények is nyerhetnek pénzt kerékpártároló, öltöző, zuhanyzó építésére. Az év végéig egy- és tízmillió forint közötti összegre lehet pályázni a 300 millió forintos keretösszegből.

Uniós és kormányzati forrásból összesen 56 milliárd forint jut közel kétezer kilométer kerékpárút és -sáv kialakítására. Ebből eddig 10,9 milliárdot ítéltek oda több mint 400 kilométernyi kerékpáros projektre. A századik kilométer kerékpárutat nemrég adták át Dunabogdányban.