A Munka törvénykönyvében az áll: ha elháríthatatlan ok miatt nem tud a dolgozó a munkahelyén megjelenni, akkor igazolt a távolléte, mentesül rendelkezésre állási és munkavégzési kötelezettségének teljesítése alól.

Ide tartozhat bármely olyan, a munkavállalónak fel nem róható ok, amely a munkahelyen való megjelenést megakadályozza, például árvíz vagy havazás miatti útakadályok, vagy bármilyen más természeti katasztrófa. Így tehát nem kell szabadságot kivennie, sem lecsúsztatnia a munka nélkül töltött időt.

Akkor is mentesül a munkavégzés alól, ha önkéntes vagy létesítményi tűzoltói szolgálatot lát el, vagy ha valamely hatóság felhívására "kirendelik" a gátakhoz. Állampolgári kötelességnek számít az árvízvédelemben való részvétel, ezért ha valaki azért nem jelenik meg a munkahelyén, mert például homokzsákokat tölt, a munkaadó nem alkalmazhat szankciókat.

A munkavállalónak távolléti díj jár, ha a munkáltató engedélye alapján, vagy épp a cég működésében felmerült okból nem kell (vagy nem tud) munkát végezni.

Válságstábokkal a működésért

Nem biztos, hogy a munkaadó és a munkavállaló is úgy értékeli, hogy "elháríthatatlan akadály" egy vészhelyzet. Ha a munkáltató szerint a dolgozó be tudott volna jutni a munkahelyére, ám mégsem tette, akkor igazolatlan mulasztásnak tekintheti a késést vagy a hiányzást. Előfordulhat, hogy a vállalatvezetés úgy vélekedik, hogy a dolgozóknak mindenképpen meg kell oldaniuk a munkahelyükre való bejutást. Ekkor akár még az is előfordulhat, hogy a munkáltató levonja a hiányzást a munkaidejükből.

Csakis akkor lehet azonnali hatállyal felmondani egy dolgozónak, ha a munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségét szándékosan szegi meg. Egy katasztrófahelyzet esetén a szándékosság egyáltalán nem bizonyítható, így egy ilyen elbocsátás jogellenes.

Vannak munkaadók, amelyek megpróbálnak előre felkészülni a rendkívüli helyzetekre, és előzetesen vészforgatókönyvet készítenek egy katasztrófa esetére. Ebben például szerepelhet, hogy kik a kulcsmunkatársak, akikre minden körülmények között szükség van, melyek azok a munkafolyamatok, amelyeknek ekkor is működniük kell, vagy kik a vállalati válságstáb tagjai. Ez is hasznos lehet, ha előre meghatározzák, hogy mely pozíciókban lehet távmunkát végezni.

Kész a lista

Súlyos katasztrófa esetén akár 15 napra is behívható bárki katasztrófavédelmi szolgálatra, így akár a mostani árvízhelyzetben is kötelezhetik az aktív korú lakosságot a védekezésben való részvételre - írja a katasztrófavédelmi törvény alapján a vg.hu.

A jogszabály kimondja, hogy minden olyan férfi és nő behívható szolgálatra, aki elmúlt 18 éves, még nem nyugdíjas, nem rokkant, nincs legalább három gyereke. Mentességet élveznek az országgyűlési, valamint az EP-képviselők, a rendőrök, a katonák, a lelkészek, rabbik és az adóellenőrök. Rajtuk kívül lényegében minden aktív korú és egészséges ember kötelezhető az árvízvédelemben való részvételre. Erre akár munkaidőben is sor kerülhet, ilyenkor a törvény szerint a munkahely helyett a védekezés helyszínére kell menni.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A Győr-Moson-Sopron megyei Ásványráró polgármestere, Tatainé Popp Rita a lapnak ennek kapcsán elmondta: a helyi szakaszmérnökséggel való egyeztetés után a honlapján közzé tett egy kérést, hogy önkéntes segítőket keres. Mindenkit (fiatalokat és aktív nyugdíjas korúakat) is arra kérnek, hogy jelezzék elérhetőségüket az önkormányzatnak, hogy "vészhelyzet esetén a lehető leggördülékenyebben lehessen a védekezési feladatokat ellátni".

A jogszabályban meghatározott listát évente felül kell vizsgálni, frissíteni, hogy például az alsó vagy felső korhatárt elérők be-, illetve kikerüljenek. Amennyiben a helyzet kritikussá válik, minden, a listán szereplő személyt kötelezően berendelhetnek, akár munkaidőben is, függetlenül attól, hol dolgozik. "A berendeltek egy igazolást kapnak, később a munkahelyükön ezzel tudják bizonyítani, hogy a kötelezettségüknek tettek eleget, és emiatt hiányoztak" - mondta el Tatainé Popp Rita.

Összeállította: Durbák Ildikó

Címkék: munka törvénykönyve, munkajog, munkahely, árvíz