Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A szerencse része neki megadatott, hiszen családi vállalkozásban kóstolhatott bele a média világába, viszont az, hogy ott is tudott maradni, kizárólag a kemény munkájának és elhivatottságának köszönhető. Írt már számos online és nyomtatott lapnak, nemrég pedig ő kapta meg a magyar sajtó napja alkalmából alapított sajtódíjat, amit minden évben csupán egy újságíró vihet haza, kiemelkedő munkájának elismeréseként. Amikor a hobbink a munkánk

Mikor kezdtél újságírással foglalkozni?

Mindig is érdekelt ez a világ és több mint hét évvel ezelőtt sikerült egy szerencsés körülménynek köszönhetően elhelyezkednem a szakmában.

Mi volt ez a szerencsés körülmény?

Üresedés volt a poszton és mivel családi vállalkozásban dolgozom, ezért felmerültem, mint új munkatárs. A régi kolléga betanított, de később is fordulhattam hozzá tanácsért.

Inkább munkaként fogod fel az újságírást, vagy ez a hobbid is egyben?

Számomra ez mindkettőt jelenti: a hobbit is és a munkát is. Szerintem – és a tapasztalataim szerint – aki egyszer belecsöppen a média világába, annak ez a terület örök szerelem marad. Ez nem az a foglalkozás, ami a napi munkaidő leteltével véget ér: akarva-akaratlanul ezzel foglalkozom a nap 24 órájában is akár.

Tudatosan készültél erre a pályára?

Igen is meg nem is. Középiskolás koromban ez is egy terv volt a jövőmet illetően. Ahogy említettem, érdekelt ez a világ, de tudatosan nem készültem erre.

Milyen lapoknak írsz jelenleg?

Saját, családi vállalkozásban dolgozom, így elsősorban a saját lapjainkba írok, de írtam már máshova is. Kettő, Szolnokon és a környékén megjelenő magazinba írok, valamint két online felületet kezelek. Ezekben sok helyi vonatkozású téma szerepel, illletve a turizmusról és a Tisza-tó környékének kulturális, valamint természeti értékeinek bemutatásáról szól sok anyagom.

Újságíróként - és persze más szakmáknál is - lehetünk olyan szerencsések, hogy a munkánk jelenti a hobbinkat is.

Hogyan telik egy napod?

Ha a legelején kezdeném a válaszomat, akkor nálam általában reggel jönnek a legjobb ötletek, így belépve a szerkesztőségbe már tudom is, merre induljak. Aztán odabent a napi teendőimet átgondolva készítek egy sorrendet, majd próbálok mindent megcsinálni ezen a listán. Különben azt imádom a legjobban, ha éppen nem irodai feladatom van, hanem van lehetőségem felkelni az asztaltól.

Milyen feladatok tartoznak a munkakörödbe?

A cikkek megírása mellett a magazinjaink tematikájának és laptükrének elkészítése, kapcsolattartás az olvasókkal és az ügyfelekkel. A marketing egy része is hozzám tartozik, illetve mivel családi vállalkozásban dolgozom, ezért néha a cégünk ügyeit is intézem.

Mit tartasz a legnagyobb kihívásnak a szakmában és a saját munkádban?

A változásokhoz való helyes (vagy helyesnek vélt) alkalmazkodást.

Nemrég sajtódíjat nyertél, ami hatalmas dolog, főleg ilyen fiatalon.

Igen, idén márciusban kaptam meg életem első elismerését. Nagyon örültem neki, lendületet adott.

Pályamódosítás

Mennyiben járult hozzá az egyetem ahhoz, hogy most ott tarts, ahol?

Nagyon sok, remek tanárom volt, de az egyetem mellett kiemelném a MÚOSZ Bálint György Újságíró Akadémiáját is, hiszen rengeteg ismert és elismert újságíró tanította az osztályunkat, akiknek a szavai és véleményei a mai napig eszembe jutnak egy-egy helyzet kapcsán, sokat tanultam tőlük.

Hogyan képzeled el magad 10 év múlva? Mik a terveid, céljaid?

Én tíz év múlva is itt szeretnék lenni, csupán annyi változással, hogy jobban csinálom mindazt, ami most a feladatom.

Ha nem írnál, akkor mivel foglalkoznál?

A munkám során nagyon sok más, érdekes szakmával találkoztam már, de szerintem vagy valamilyen szervezéssel kapcsolatos munkával foglalkoznék, vagy tanár lennék.

Véleményed szerint mitől válhat sikeres újságíróvá valaki?

Szerintem kellően sok alázat, kreativitás kell ehhez, és a hírérzékenység is kiemelten fontos.

Mit üzennél azoknak, akik újságírók szeretnének lenni? Mire érdemes odafigyelniük?

Szerintem arra, hogy merjenek egyediek lenni és mindig tartsák szem előtt az igazságot.

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala