Éppen azon vagyunk, hogy előléptessenek bennünket? Minden igyekezetünket szeretnénk bevetni, de vannak akadályok? Esetleg álláskeresésben vagyunk, és egyértelmű, hogy mások is pályáznak az áhított pozícióra? Ne hagyjuk annyiban, de ne is erőből próbáljunk meg felülkerekedni a riválisunkon. Ésszel mindig többre megyünk. Tegyünk egy próbát, és ne lepődjünk meg, ha működik!

Segítségül hívtuk a sikeres cégvezető, Richard Templar tanácsait erre az esetre. A több mint harmincéves tapasztalattal bíró szakember végigjárta a "szamárlétrát", és mindent a saját bőrén tapasztalt meg. Nem a levegőbe szólnak tanácsai, érdemes odafigyelnünk rá, és legalább egyszer ki is próbálni! Nézzük!

Így előzzük meg a riválisunkat, akivel ugyanarra a pozícióra pályázunk!

1. Ismerjük fel, ki a vetélytársunk!

Kezdjük mindjárt az elején. Térképezzük fel, kik jöhetnek még szóba ugyanarra az állásra. Ha a munkahelyünkön belüli kinevezésről van szó, és a jelöltek szintén a kollégáink köréből kerülhetnek ki, vessük be a kapcsolatainkat, és szerezzünk minél több információt. Az ismeretlen, kívülről érkező jelöltekkel szemben nehezebb lesz a dolgunk, ám az sem reménytelen. Nézzük meg az álláshirdetést alaposan, és mérjük fel, hogy nagyjából milyen típusú jelöltek fognak jelentkezni. Ne feledjük, hogy az információ hatalom. Lehet, hogy nem tetszik majd, amit kiderítettünk, de legalább tudjuk.

2. Legyünk tisztában az elvárásokkal!

Pontosan tudnunk kell, hogy mit várnak tőlünk - és ezáltal a velünk versenyző jelöltektől is. Ez azzal is járhat, hogy át kell dolgoznunk az önéletrajzunkat, új motivációs levelet kell írnunk, egy másik portréfotót szükséges készíttetnünk, és így tovább. Na de ki az ideális jelölt a sok pályázó közül? Így szűkíthetjük a kört: olvassuk el figyelmesen a munkaköri leírást; ha lehetséges, ismerjük meg közelebbről azt, aki most végzi ezt a munkát; térképezzük fel, mit vár el a közvetlen vezető.

Álláskeresés: 7 tipp, hogyan előzzük meg a riválisainkatÖNÉLETRAJZ VARÁZSLÓ SEGÍTSÉGÉRT IDE KLIKKELJÜNK!

3. Ne szúrjunk hátba senkit!

A fair play, vagyis a sportszerű küzdelem nem légből kapott gondolat, oda-vissza működik. Tehát soha ne mondjunk vagy tegyünk olyat, amit mi magunk sem vennénk szívesen. Kerüljük a következőket: ne szóljunk le másokat, ne mondjunk senkiről semmi negatívat, és ne hazudjunk másokról. Ugyanis az adott állást leginkább akkor szerezhetjük meg, ha a saját érdemeinkre irányítjuk a döntéshozók figyelmét, és nem azzal, ha rámutatunk mások alkalmatlanságára. Alkalmazzuk ezt: a vezetőségnek olyasmit mutassunk magunkból, amiről nem is tudták, hogy szükség van rá, ám ez a riválisainkból hiányzik. Ugye, hogy egészen más megközelítés? A nyertesek így gondolkodnak és cselekszenek, kövessük a jó példát. Ráadásul a vezetők mindig átlátnak a szitán, tehát felesleges áskálódni.

Álláskeresés: 7 tipp, hogyan előzzük meg a riválisainkat

4. Ne áruljunk el túl sokat!

Soha ne feledjük: ha csak egyetlen személynek elmondunk valamit, az előbb-utóbb ki fog szivárogni. Tartsuk hát magunkban a terveinket, és ne beszéljünk róla senkinek! Versenyelőnyhöz jutunk ugyanis, ha megpályázunk egy állást a cégen belül, de nem áruljuk el másoknak. Így az ellenfeleinket sem juttatjuk olyan információkhoz, amelyek az esélyeinket gyengíthetik. Továbbá azt se feledjük, hogy a továbbadott hírek mindig torzulnak. Ugye, hogy nincs erre szükségünk?

5. Járjunk a vetélytársunk előtt!

Kezdjük egy egyszerű ténymegállapítással: a főnökünk a vevőnk, akinek a szolgáltatásainkat adjuk el. A kollégáink pedig a versenytársaink. A legfontosabb teendőnk cégen belüli előléptetéskor, hogy a riválisunkat megerősítjük a jelenlegi pozíciójában. Ennek a módszere: emeljük ki a főnökünk előtt, hogy az illető milyen jól végzi a dolgát jelenleg, és hogy senki más nem tudná ezt utána csinálni. Olyat emeljünk ki, amiben az adott kolléga tényleg jó.

6. Éljünk minden lehetőséggel!

Sok olyan helyzet adódhat, amivel érdemes élnünk, mert építheti a karrierünket. Felejtsük el a morgolódást a pluszmunkák láttán. Inkább használjuk ki és álljunk hozzá pozitívan, hiszen a saját érdemeinket mutathatjuk meg általa. Sok minden lehet ez, például előadást tartunk, megszervezzük a céges bulit, ránk bízzák az iroda költöztetését, hoszteszkedünk egy kiállításon. Csillogtassuk meg olyan képességeinket ilyenkor, amire eddig nem volt lehetőségünk, és hozzunk ki belőle többet, mint amit elvárnak.

7. Ismerjük az előléptetés lélektanát!

Nézzünk egy kicsit bele abba, hogy miért is hirdethetnek meg állásokat - akár cégen belül, akár cégen kívül. Ugyanis nem mindig azért, hogy be is töltse egy ideális jelölt az adott munkakört. Mi lehet még a háttérben? Például az, hogy az állást rövid időn belül meg fogják szüntetni, ezért olyasvalakit helyeznek oda, akit egyébként elbocsátanának. Vagy az anyavállalat szerint szükség van erre a munkakörre, de a helyi vezetőségnek esze ágában sincs betöltetni a pozíciót. Az is előfordulhat, hogy már megvan a jelölt, akivel meg is állapodtak, de fent kell tartani a versenyhelyzet látszatát. És még sokféle indok lehet egy meghirdetett állás mögött. Megeshet, hogy egészen más lesz a végkimenetel, mint amire számítunk. Ne essünk kétségbe, és ne is ragadjunk le a felháborodásnál. Lépjünk tovább!

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Na és végül, de nem utolsósorban: arra is készüljünk fel, hogy bekövetkezik az előléptetésünk, és a többi kollégával hogyan fogunk ezután viselkedni. Richard Templar szerint: "A bárányokkal kell legelnünk, és a farkasokkal vadásznunk." Tehát változtatnunk kell az eddigieken.

Adunk hozzá néhány hasznos tippet, hogy mire figyeljünk oda:

- Nevessünk a kollégák viccein, de ne menjünk velük nyaralni.
- A céges bulikon ne részegedjünk le, és kerüljük a bizalmas helyzeteket is.
- Hallgassuk meg a gondjaikat, de ne oktassuk ki őket.
- Támogassuk és bátorítsuk őket nehéz helyzetekben, de mindig őrizzük meg a nyugalmunkat.

Gondoljuk át a fentieket, és teszteljük, hogyan működik a saját karrierünkre nézve. Emellett azt se feledjük: a sikeres álláskeresésben a kiváló önéletrajz is a segítségünkre siet, amelyet most ITT könnyedén összeállíthatunk a Profession.hu díjnyertes alkalmazásával. Éljünk a lehetőséggel, és turbózzuk fel álláskeresési eszköztárunkat! Megoldás mindig van: nézzünk körbe ITT és ITT is, ha egy jó állásra vágyunk!

Forrás: Richard Templar: A karrierépítés 100 szabálya, Scolar Kiadó

Készítette: Posta Renáta

Címkék: munkakeresés, álláskeresés, vezetői állás, főnök, előléptetés