Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A munkaerő-piacról kikerülő 50 év (sőt lassan már 45 év) feletti munkavállaló nagyon nehezen tud ismét elhelyezkedni. Nehézséget okoz a hitelek törlesztése, az életszínvonal fenntartása, és akkor még nem is említettem a nyugdíjas évekhez szükséges előtakarékosságot. „A munkához már öreg, de a nyugdíjhoz még fiatal korosztályról van szó” – fogalmazza meg Éva, aki elkeseredett, mert úgy érzi a kora miatt diszkriminálják, noha energiája és ötletei is vannak bőven, nagyon szeretne értelmes (sőt lassan már: valamilyen) munkát végezni.

Rengeteg negatív példát lehet hallani; Péter 52 éves autószerelő, aki korábban neves márka szervizekben dolgozott, de a válság miatti leépítésbe ő is belekerült. 200-nál több helyre küldte el az önéletrajzát, számtalan helyre telefonált, de amint kiderült a kora, a beszélgetés szinte azonnal abba is maradt.

Szerencsére van pozitív példa is – bár jóval kevesebb. Az 50 éves Tünde cégénél is leépítés volt. Amikor tudomására jutott, hogy neki is mennie kell, akkor nagyon tudatosan átgondolta, hogy milyen teendői vannak. Elolvasta a hazai szakirodalmat, karrier-tanácsadó segítségét kérte az önéletrajz összeállításához és a további lépések megtervezéséhez. Több hónapig tartott a keresés, de a végén eredménnyel zárult. Egy nagyvállalathoz került, kellemes munkatársak közé, és érdekes munkát végez. Sok energiába és időbe került? Igen. Jelentett plusz kiadást? Igen. Volt, hogy csalódott? Igen, nem is egyszer. És a végeredmény pozitív? Megérte? Igen!

Hogyan kezdjen hozzá?

Vegyen egy nagy levegőt és gondolja át a következő időszak teendőit. Ellenőrizze a pénzügyeit és nézze meg, hogy mennyi időre van tartaléka. Gondolja át, ha nehezen talál állást (ami valószínű), akkor milyen alternatív lehetősége van pénzszerzésre. Vállal-e gyerek felügyeletet vagy korrepetálást, esetleg kertgondozást a környéken?

Állítsa össze az önéletrajzát. A születési dátumát ne írja bele, és lehetőleg a legutolsó munkahelyével kezdje, részletesen írjon az itt megszerzett tapasztalatairól, és haladjon időben visszafelé. Az 1990 előtti tapasztalatot csak akkor vegye bele, ha a szakmai életútjának jelentős állomása volt az akkori időszak.

Fontos, hogy az önéletrajzát mindig rugalmasan alakítsa a pályázathoz. Mire gondolok? Ha van két diplomája, amelyből az egyiket mondjuk a Műszaki Főiskolán szerezte és jelenleg egy pénzügyi szolgáltató céghez pályázik marketing munkatársnak, akkor a műszaki diplomát nem kell beírni. Ha a másik diplomája gazdasági jellegű, akkor azt viszont igen. Így nem kelti a pozícióra túlképzett ember benyomását az önéletrajza alapján, mert ebben az esetben a munkáltatóban megjelenik a jogos félelem, hogy csak addig marad, ameddig nem talál egy, a valódi képzettségének jobban megfelelő munkát.

 Álláskeresés 50 felett 

Miért nem kell a munkatapasztalat és a szaktudás?

Sok érett korú munkavállaló úgy érzi, hogy kimondva - kimondatlanul a kora miatt diszkriminálják. Hiába a sokéves rutin, a felgyülemlett és jól hasznosítható tapasztalat, a megszerzett szaktudás, a cégek inkább egy fiatalabb pályázót választanak a megüresedett helyre. A munkáltatók egy része valóban attól tart, hogy egy 45+ munkavállaló kevésbé fogékony az új ismeretekre, kevésbé áll készen a kompromisszumokra, jobban ragaszkodik a már kialakított munkarutinjaihoz. Ráadásul a cégek nem feltétlenül szeretnék a 25 éves munkatapasztalatot megfizetni, ha a munkaerő-piacon 5 év munkatapasztalattal olcsóbb szakembert is találnak, aki ugyanazt a munkát kevesebb pénzért is elvállalja.

A cégek a gyengébb idegen nyelvtudást és a mai világban elengedhetetlen informatikai ismereteket említik meg a középkorú munkavállalók fejlesztendő területének. Ennek a korosztálynak tehát mindenképpen javasolt az idegen nyelvtudásuk szinten tartása és állandó fejlesztése, illetve az informatikai ismeretek bővítése. Ma már alapvető, hogy a jelentkezéseket e-mailben küldjük el és nem postán, vagy a nyelvtudást az idegen nyelvű interjúval és nem a nyelvvizsga papír meglétével teszteljük.

Kapcsolati háló

Amellett, hogy hirdetésekre jelentkezik, mindenképpen javaslom, hogy elsősorban a tágabb ismeretségi körben próbáljon segítséget kérni álláskereséséhez. A szomszéd vagy éppen egy volt munkatárs ismeri Önt és beajánlhatja a cégénél, ha éppen van üresedés. Ha ajánlással megy egy beszélgetésre, akkor az életkora helyett inkább a megbízhatósága és a munkához való hozzáállása számíthat a döntéshozatalnál.

Ha nagyon nem megy

Ha már hónapok óta hiába keres, és azt tapasztalja, hogy csak küldözgeti az önéletrajzait, de nincsen válasz, néha bejut egy interjúra, de ennek eredményéről sincsen visszajelzése, akkor érdemes elgondolkozni azon, hogy hogyan tovább. Az a tény, hogy több tízezer (százezer?) sorstársa van, az valószínűleg csak pillanatokig enyhíthet a gondjain.

Érdemes felvenni a kapcsolatot egy közelben működő Szenior Foglalkoztatási Klubbal, ahol találkozhat hasonló cipőben járó álláskeresőkkel, kaphat tanácsot és segítséget. A neten is vannak fórumok, ahol kaphat ötleteket vagy megírhatja a saját tapasztalatait. Általában a munkanélkülivé válás első 6 hónapjában még könnyebb elhelyezkedni, utána – a sok kudarc és az eltelt idő alatt kialakított új életforma miatt még nehezebbé válik a visszatérés a munkás hétköznapok világába. Érdemes arra is gondolni, hogy az eddigiektől eltérő munkát, időbeosztást vagy feladatot vállaljon el. Fontos, hogy legyen kitartása a legnehezebb időkben is, és lelkileg is próbálja magát összeszedni, mert ezt az időszakot csak így tudja átvészelni. Egy komoly társadalmi problémával állunk szemben, melynek kezelése és megoldása egyre sürgetőbbé válik.