Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Első lépésben olvassa át az önéletrajzát, hogy pontosan képben legyen. Különösen ügyeljen az évszámokra és az eddigi feladataira is.
Az interjú során kaphat látszólag könnyű kérdéseket, amelyekre adott válaszai sokat elárulhatnak hozzáállásáról, terveiről.
Az alábbiakban írok néhány, gyakran előforduló kérést és megadom, hogy az „ideális munkavállaló” milyen válaszokat adhat ezekre. Gondolja át, hogy Ön mit válaszolna a következő kérdésekre.

Meséljen magáról.

Kellemes bemelegítő kérés. Érdemes rá felkészülni, hogy 1-3 percben foglalja össze eddigi szakmai pályafutását. Fontos, hogy ne az önéletrajz adatait kezdje visszaidézni, hanem próbáljon valamit hozzátenni, érdekességekkel fűszerezni a tapasztalatait.
Gondoljon arra, hogy a sok jelölt közül valahogy ki kellene tűnnie, mondjon valami érdekeset, amire az interjúztató is emlékezni fog.

Fontos szem előtt tartania, hogy a munkaerőpiacon, a többi piachoz hasonlóan, a kereslet-kínálat elve uralkodik. A cég keres valamilyen tudást és Ön a sajátját szeretné eladni. Optimális esetben a kettő találkozik egymással. Ezért fontos, hogy a pozícióról igyekezzék minél többet, minél hamarabb megtudni, hogy már a bemutatkozásnál is azt tudja hangsúlyozni, amire a cég vevő lehet.

Miért jött el az előző munkahelyéről?

Fontos, hogy derüljön ki az interjún, hogy még dolgozik, vagy már eljött a cégétől. Ha még van munkahelye, akkor értelemszerűen jobb tárgyalási pozícióban van. Nincs kizárva, hogy utánanéznek, ezért nem érdemes csúsztatni.

Gondolja át az interjú előtt, hogy mit szeretne megosztani a korábbi cégétől való távozásával kapcsolatban. Ha a válság, cégösszeolvadás, esetleg tulajdonosváltás miatt veszítette el a munkáját, akkor jobb őszintén elmondani, hogy mi történt.

Fontos, hogy igyekezzen érzelemmentesen (nem könnyű!) beszélni arról, ami Önnel történt. Világítson rá a döntés költségvonzataira, és mindenképpen érdemes jeleznie, hogy levonta tanulságokat és készen áll az új kihívásokra.

Mutassa meg, hogy már túl van az elbocsátás okozta sokkhatáson és lelkileg is felkészült, nem törték meg az események. A cégek nyilván pozitív hozzáállású és nem a múlt sérelmein rágódó munkatársakat keresnek.

Miért Önt válasszuk?

Nagyszerű lehetőség arra, hogy elmondja eddigi eredményeit és rávilágítson arra, hogy a cég milyen jól járna Önnel. Erre a kérdésre akkor tud valóban jó választ adni, ha pontosan tudja, hogy mit takar a meghirdetett munkakör, milyen készségek, képességek kellenek a pozíció betöltéséhez, milyen munkatársakkal és főnökkel kellene együttdolgoznia. Emiatt fontos hogy az interjú előtt a lehető legtöbb forrásból igyekezzen információt szerezni.

A cég képviselője számára kiemelten fontos, hogy konkrét számokkal, adatokkal is tudja alátámasztani, hogy az eddigi munkaköreiben milyen sikeres volt (pl.: mennyivel emelte az eladásokat, hogyan javított mutatószámokat).

    Állásinterjúra megy? - Könnyű kérdések, árulkodó válaszok     

Nem érzi magát túlképzettnek erre a munkára?

Legyen meggyőző és hivatkozzon arra, hogy hosszú távú lehetőséget keres. Ha nagy a cég, akkor az is elhangozhat, hogy amennyiben jól teljesít ebben a munkakörben, akkor majd a további lehetőségek is megtalálhatják Önt.

Ha ezt a kérdést felteszik Önnek a munkáltató attól tart, hogy amint egy jobb, érdekesebb munkát talál, akkor továbbáll és az addig Önbe fektetett idő, energia, pénz elvész, mert elölről kell kezdeni a kiválasztást és a betanítást. Ilyen helyzetben ne arra gondoljon, hogy „na, ez az állás is elúszott”, hanem próbálja meggyőzni az interjúztatót arról, hogy a korábbi cégeinél szerzett tapasztalatai (pl.: az emberek kezelése, motiválása) nagyon fontosak és jól hasznosíthatóak lesznek az új cégnél is.

Továbbá a cég éppen ezzel tud költséget megtakarítani, hiszen nem kell külsőst, vagy egy új munkaerőt kell felvennie ezeknek a feladatoknak az elvégzésére.

Miért szeretne a cégünknél dolgozni?

Az interjúra történő felkészülés része, hogy utánanézzen a cég adatainak, tanulmányozza a cég honlapját, nézze meg a hírlevelüket, beszéljen ott dolgozó ismerősökkel, figyelje reklámjaikat, kövesse CSR tevékenységüket. Minél több információval rendelkezik, annál jobban leütheti ezt a magas labdát és „bizonyíthatja”, hogy tisztában van a cég tevékenységével, alaposan felkészült és tud magyarázatot arra, hogy választását mi motiválja.

Fontos szempont lehet, hogyha eddig egy piacvezető, jó nevű brandnél dolgozott, akkor óvatosabban fogalmazzon, hogy a nem piacvezető cég képviselője ne érezze úgy, hogy az ő kisebb cégük nem lehet elég nagy kihívás egy olyan hátterű szakembernek, mint Ön.

Olvasott valami érdekeset mostanában?

Aggodalomra semmi ok, nem a műveltségét szeretnék tesztelni, inkább arról szól a kérdés, hogy mennyire követi a szakmai irodalmat, honnan tájékozódik az újdonságokról? Ha képben van a legutóbbi szakmai sikerkönyvekkel, publikációkkal (ha könyveket nincs is ideje olvasni, akkor érdemes legalább a szakmai lapoknak, hírleveleknek utánanézni), már az akkor is kaphat egy jó pontot.

Együtt tudna dolgozni egy Önnél fiatalabb vagy női főnökkel?

Ön, mint ideális munkavállaló jelölt nyilván úgy gondolja, hogy mind az életkora, mind a neme teljesen mindegy a leendő vezetőjének, az a fontos, hogy a munkáját jól végezze és vezetőként legyen kiemelkedő és pártatlan. Nyilván. Saját magában azért érdemes átgondolnia, hogy hogyan viselné hosszabb távon, ha egy másfél évtizeddel fiatalabb főnöke lenne, vagy ha egy női vezető lenne Ön fölött a hierarchiában.

Hol látja magát 5 év múlva?

Érdemes elmondania, hogy a feladat, amiről beszéltek nagyon érdekes és pont az Ön hátteréhez kapcsolódik, ahol nagyon jól tudná hasznosítani az eddig szerzett szakmai tapasztalatait, így hosszútávra szeretne tervezni.

Fontos, hogy válaszával találja meg az arany középutat, azaz ne legyen túl ambiciózus, - különösen akkor ne, ha a közvetlen vezetőjével interjúzik, mert akkor ő fenyegetve érezheti a székét - de ne legyen tervtelen sem. Legyenek céljai, elképzelései, melyekben szerepet kap a még kezelhető mennyiségű feladat és felelősség is, a családi élet mellett.

Arról, hogy egyszer majd szeretne saját céget/vállalkozást indítani, egy interjún nem feltétlenül kell beszélni.