Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

„Az optimális egészségi állapot úgy érhető el, hogy életkorunknak és nemünknek megfelelően növeljük fizikai és szellemi képességeinket, fejlesztjük a változó élet- és munkakörülményekhez szükséges alkalmazkodóképességünket, fokozzuk erőtartalékainkat és új egyéni teljesítményeket érünk el a munkában és az élet más területein” – olvashatjuk az Egészségügyi Világszervezet (WHO) munkahelyekre vonatkozó ajánlásában.

A munkahelyeken zajló egészség-fejlesztésnek túl kell mutatnia a tradicionális foglakozás-egészségügyi ellátáson és az egészségfejlesztési stratégiákon. Nem elegendő a biztonságos fizikai környezet megteremtése és az egészséget támogató életvitel kialakítása. A munkahelyi egészség növelését célzó erőfeszítéseknek meg kell határozni és figyelembe kell venni az alapvető szociális, pszichológiai és a fizikai tényezőket egyaránt – áll az Egészségesebb Munkahelyekért Egyesület egyik tanulmányában.

Az egészséges munkavállaló tőke

A magyar társadalom minden harmadik tagja a vitális kimerültség állapotában van. Ezt a jelenséget hívják „presenteeism”-nek, amikor a munkavállalók mentálisan vagy fizikailag kimerült állapotban végzik a munkájukat. Nem annyira nyilvánvalóan észlelhető ez, mint a hiányzás, de a munkavégzésre gyakorolt káros hatásai hasonlóak. A pénzügyi igazgatóknak ezért legtöbbször vagy tudomásuk sincs a jelenségről, vagy nem foglalkoznak a fentiek gazdasági jelentőségével. A munkavégzés minősége nagymértékben függ a jó közérzettől, illetve az annak hátterében meghúzódó egészségi állapottól – mutatott rá dr. Somody Imre a Skull Oktató és Tanácsadó Kft Tréning és Tanácsadás Selfness rendezvényén. Az egészséges humántőke háromszorosan-ötszörösen megtérülő befektetés.

A munkaadó érdeke, hogy egészséges és egészségtudatos embereket alkalmazzon – vélekedik Hargitai Andrea, a Skull ügyvezető igazgatója. A nagyvállalatok közül sokan tesznek ezért különböző munka- és egészségvédelmi programokkal, prevencióval, saját járóbeteg szakrendelő működtetésére is van példa. Az a munkavállaló pedig, aki meg tud küzdeni a stresszel, nyomással, és kezelni tudja a nehéz szituációkat, jobban tud teljesíteni.

Elkötelezetté kell tenni a dolgozót

Jó egészségfejlesztési programot azonban csak szemléletváltással érhet el egy cég: ha az alkalmazottakat nem „serkenti” arra, hogy egészségesebben éljenek, akkor hiába ad konditerem-bérletet béren kívüli juttatásként, vagy rendez be masszírozó szobát, vetet fel reformétkeket a menza étlapjára – nem fogják igénybe venni.

  Aki egészséges, jobban dolgozik  

A munkavállalók egészségi állapotáért a munkáltató is felelős, akinek egyben támogatnia kell munkavállalói egészségének megőrzését – derül ki a Nestlé frissdiplomások körében végzett felmérésének eredményeiből. A mozgásszegény életmód, a látásromlás, és a megengedettnél nagyobb mértékű alkoholfogyasztás azok az elsődleges, egészséggel kapcsolatos problémák, amelyekre a pályakezdők szerint a munkahely leginkább hatással van. Érdekes azonban, hogy a munkavállalók közérzetét és teljesítményét egyaránt befolyásoló stressz az említett problémákat tartalmazó lista végén található.

A kérdőívre válaszolók közel fele a saját egészségi állapotát kitűnőnek, 36 százalékuk elég jónak ítélte meg. Mindössze 13 százalékuk mondta azt, hogy lenne mit javítani ezen a téren, 4 százalékuk szerint pedig sokkal jobb is lehetne. A megkérdezettek 87 százaléka szerint a munkavállalók egészségi állapotáért a munkáltató is felelős, a munkáltatónak is támogatnia kell a munkavállaló egészségének megőrzését. Ezzel egybecseng a Kelly Services által két éve készített felmérés is, melynek adatai szerint minden harmadik magyar munkavállaló meg van győződve róla, hogy a munkája károsan befolyásolja az egészségét, a 70 százalékuk pedig úgy véli, a munkaadó feladata lenne, hogy alkalmazottai munkahelyi egészségéről és megfelelő kondíciójáról gondoskodjon.

Munkahelyi wellness

Az Nestlé felmérésének eredményei szerint a megkérdezettek közel felét nagyon érdekelné egy munkahelyi egészségfejlesztési programban való részvétel. A válaszadók leginkább megfelelő munkakörnyezetben (fény, levegőszűrés, hőmérséklet) szeretnének dolgozni, és olyan munkaeszközöket (például kímélő monitorokat) használnának, amelyek csökkentik a számítógép előtti munkavégzés okozta káros hatásokat. Emellett sportolnának (fitnesz-központ, csapatsportok) illetve szívesen vennék, ha mindennap ingyenes friss gyümölcs és ásványvíz lenne a munkahelyen.

     Aki egészséges, jobban dolgozik     

A felmérést készítő cégnél ez utóbbiak például járnak a kollégáknak, de többek között az egészségpénztár, a rugalmas munkaidő és különböző sportolási lehetőségek is adottak. Emellett 2007-ben a cégnél elindítottak egy NQ (Nutritional Quotient) táplálkozási tréninget, amelyet idáig közel 900 munkatársuk végezte el sikeresen – mondta el Szűcs Zsuzsanna, a Nestlé dietetikusa.

Egyes cégeknél – mint például a Sanoma Budapest kiadónál is – az alkalmazottak masszázs segítségével lazulhatnak el. Ha valahol nincs lehetőség álladó masszőrt „tartani”, akkor is megoldható, hogy a munkavállalók részesüljenek a szolgáltatásban. A számlaképes gyógymasszőrök általában rendelkeznek hordozható masszázsággyal vagy -székkel, amellyel ellátogatnak az irodaházakba, és egy-két napon keresztül „gyúrják” a dolgozókat. Általában attól függ a tarifájuk, hogy hány embert kell egyszerre kezelniük: egy pácienst átlagosan 750-2000 forintért masszíroznak meg.