Munkaszüneti nappá nyilvánította az odesszai polgármester a "bolondok napját", azaz április 1-jét, a nevezetes nap ottani megünneplésének 40. évfordulója alkalmából. Odesszát már a szovjet időkben a humor városának nevezték, a dél-ukrajnai város ugyanis híres volt sajátos humoráról és vicceiről. A volt szovjet térség legviccesebb városában a "nevetés napjának" nevezik április 1-jét.

Alekszij Kosztuszjev polgármester, aki csak a közszférában dolgozóknak adhat ki szabadnapot, arra kérte a magánvállatokat, hogy ők is csatlakozzanak a kezdeményezéshez. Az odesszaiak az április 13-i szombaton dolgozzák le az elsejei munkaszüneti napot.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az ünnepi rendezvények viszont már március 29-én megkezdődnek, mégpedig egy retró fotókiállítással, amely 1973-től kezdve mutatja be az április 1-jei eseményeket.

Az elkövetkező napokban mintegy 30 bohóccsoport mutatja be attrakcióját a városban, érkeznek együttesek külföldről, Nagy-Britanniából, Németországból és az Egyesült Államokból is. Emellett lesz "élő szobrok" kiállítása is.

Március 30-án karikatúra kiállítás nyílik a városban. Április 1-jén lesz a legfőbb esemény, a népünnepély vicces ruhákba öltözött résztvevőinek utcai felvonulása. A napot bohócok és zenészek nyílt téri koncertje, továbbá pazar tűzijáték zárja.

Szemlézte: Durbák Ildikó