Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az egyik tanácsadó cég úgy véli, hogy akár 20 százalékos növekedés is jöhet idén az outsourcing-piacon. Elsősorban a pénzügyi és számviteli, valamint a HR-tevékenységeket fogják kiszervezni a vállalatok - állítja a BDO Magyarország. A tapasztalataik szerint a pénzügyi és számviteli tevékenységek Magyarországon a teljes outsourcing-piac mintegy 35-40 százalékát teszik ki.

A cégek a könyvelési, a bérszámfejtési területeket, illetve a pénzügyi és a személyügyi tevékenységeket támogató adminisztrációs feladatok kiszervezésére keresnek külső partnert. Hajnal Péter, a BDO könyvelési, bérszámfejtési és outsourcing üzletágának partnere úgy véli, hogy az Egyesült Államokból induló kiszervezési hullám hatására korábban elsősorban a nemzetközi cégek ismerték fel ennek a fontosságát, mára azonban a hazai vállalatok közül is egyre több érdeklődik a szolgáltatás iránt.

Az alaptevékenységhez szorosan nem kapcsolódó feladatok kiszervezése a költségek csökkentésének egyik eszköze, a kiszervezési folyamatok a válság hatására még inkább felgyorsultak, a statisztikák szerint évi 10-12 százalékkal több vállalkozás szervezi ki a pénzügyi tevékenységét - jelezte a szakember.

Egy friss felmérésből azonban a napokban kiderült: a hazai cégek körében az outsourcing nem annyira vált népszerűvé, mint ahogy az előrejelzések alapján várták. A Garda Consulting tanácsadó cég arra a következtetésre jutott, hogy a leggyakrabban a biztosítási szolgáltatásokat, a bérszámfejtést és az informatikai tevékenységet és a létesítmények üzemeltetését szervezik ki a vállalkozások. A többi kiszervezett tevékenység Magyarországon még annyira csekély, hogy nem is mérhető.

A diákmunka is kiszervezés

A diákmunka-közvetítőket korábban leggyakrabban tiltott munkaerő-kölcsönzés miatt bírságolta meg az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség. A szövetkezeteknek valóban nincs joguk munkaerőt közvetíteni, kölcsönözni, ám az outsourcing engedélyezett. A kettő között az a különbség, hogy ez utóbbi tevékenységet nem az igénybe vevő koordinálja, hanem a diákszövetkezet munkatársa. Ha például a diákmunkások szüretelnek, akkor nem a szőlősgazdától kapják az instrukciókat, hanem a szövetkezet munkatársától.

Azok a cégek, amelyek iskolaszövetkezethez fordulnak diákmunkásokért, kiszervezik a munkát. A tanulók így egy meghatározott feladat ellátását végzik el egy harmadik személy - azaz a cég, amelyhez "kiközvetítik" a fiatalokat - részére. A diákmunkások utasítást szinte minden esetben csak a szövetkezet "emberétől" fogadhatnak el, akinek az a feladata, hogy biztosítsa a felek között a folyamatos kapcsolatot.

outsourcing

Németországban igen népszerű

Az outsourcing-piac elemzésével foglalkozó NelsonHall cég szerint a németországi kiszervezési piac prognosztizált éves növekedési üteme mintegy 7,2 százalék, ezen belül a háttérirodai tevékenységek szegmense akár 9,2 százalékos emelkedést is elérhet. A vállalatok körülbelül egyharmada tervezi valamelyik üzleti folyamat kihelyezését a következő kétéves időszakban.

A növekvő kereslet Németországban részben az ország gazdasági struktúrájával magyarázható: jelentős a kis- és középvállalatok (kkv-k) száma, amelyek általában nem érik el azt a vállalatméretet, hogy például megérné saját, cégen belüli szolgáltató központot (shared services center) létrehozniuk.
Budapest vonzó a külföldieknek

A kiszervezéseknek kiemelt célvárosa volt 1998 óta Budapest, illetve a cseh és a lengyel nagyvárosok, de a közeljövőben Ukrajna piaci szerepével is számolni kell - állítja az IT Services Hungary egy korábbi felmérése. Magyarországon 2007 végéig 46 szolgáltató központ, és 19 ezer új munkahely létesült. A múlt célvárosai azonban folyamatosan telítődnek, egyre nehezebb megfelelő munkaerőt találni. A kelet-európai országokban már inkább a kisebb települések felé fordulnak, a nagyvárosokra sok helyen kitették a "megtelt" táblát.

A kiszervezésre alkalmas országokat vizsgáló Gartner-jelentés szerint India a legnépszerűbb, de a dél-amerikai és más ázsiai országok is kedveltek - ezekben a munkaerő minősége és mennyisége adott, és anyagilag jobban járnak a cégek, mint Európában. Ennek ellenére a nyugat-európai székhelyű nagyvállalatok a kulturális közelségnek és a magas szintű nyelvismeretnek köszönhetően továbbra is a kelet-közép európai országokat tekintik partnerüknek.