Az állásinterjúkon hátrányos helyzetbe hozhatjuk magunkat azzal, ha panaszkodunk a volt, vagy jelenlegi munkahelyünkre, a főnökre, a kollégákra, és így tovább. A kiválasztási szakemberek szerint ez a viselkedés azt a képet mutatja rólunk, hogy nehezen jövünk ki a tőlünk eltérő személyiségű emberekkel és rugalmatlanul állunk az elvárásokhoz.

Ha egy ismerősünk keres meg azzal, hogy a volt munkahelyünkre menne dolgozni, vajon mit mondanánk neki? Objektív képet írnánk le? Azt tanácsolnánk, hogy eszébe se jusson odamenni? Vagy éppen gratulálnánk, hogy megnyerte álmai munkáját?

Ahogy már korábban beszámoltunk róla, tavaly immár 14. alkalommal készítette el az Aon Hewitt a hazai munkaerőpiacot átfogó módon vizsgáló Legjobb Munkahely Felmérést.

Az első helyezettek:

0-250 főt foglalkoztató cégek: Hilti Hungária Kft.
250-1000 főt foglalkoztató cégek:  Microsoft Magyarország Kft.
1000 főnél több foglalkoztató cégek: Provident Pénzügyi Zrt.

A három legfőbb érv, amiért ezek a cégek végeztek az első helyen:

1. hiteles felső vezetés
2. teljesítményközpontú vállalati kultúra
3. vonzó és hiteles munkáltatói márka

Érthető és elgondolkodtató a fenti szempontrendszer. És mi magunk hogyan értékelnénk volt munkahelyeinket?

Íme 5 értékelés, ám fontos megemlíteni, hogy ezek nem a fent említett cégekre vonatkoznak

Egy 1000 fölötti műszaki nagyvállalatról:

"Aki a volt munkahelyemre megy dolgozni, kihívásokkal teli változatos munkát, egy jó munkakörnyezetet, biztonságos és környezettudatos vállalati kultúrát talál. Jól megközelíthető mind autóval, mind tömegközlekedéssel, azért ez is fontos. A cafeterián belül még extra juttatásokat is el lehet érni, és a fizetést is versenyképesnek mondanám."

Egy közepes méretű magyar IT-vállalatról:

"Ott jó a csapatszellem és kiállnak egymásért a kollégák. Vannak feladatok is bőven, unatkozni nem lehet, de hát valamit valamiért. A vezetők kíváncsiak az egyes munkatársak véleményére, meghallgatják - ez jó. Jutalmaznak és dicsérnek is, nagyon jó itt dolgozni!"

A régi munkahelyről csak szépet és jót?

Egy másik nagyvállalatról ezet írták:

"Jó a munkamorál (túlórát kifizetik) és kiváló a juttatás csomag. A feszített munkatempót egyedülálló cafeteria rendszerrel kompenzálják. Munkatársakkal kivételes a viszony, egymás segítése a cél."

Ugyanekkor egy másik hozzászólás már nem ennyire pozitív az előbbi cégnél:

"Folyamatos átszervezések, és leépítések vannak a cégnél. Ennek hatására nagy a létbizonytalanság. Egyre kevesebb embernek kell elvégezni ugyanazt a munkát. Folyamatosan csökkenő jóléti juttatások."

Ahogy ebből a két különböző véleményből is láthatjuk, nem érdemes pusztán egyetlen értékelésre hagyatkozni - főleg, ha új álláslehetőség van kilátásban. Járjuk körbe alaposan, legyünk figyelmesek és körültekintőek az állásinterjúk során, és a saját benyomásainkból is készítsünk egy mérleget.

És végül egy kereskedelemmel foglalkozó közepes vállalatról:

"Remek csapat dolgozik itt! Elégedett vagyok a munkahelyemmel és a munkatársaimmal, ezért is dolgozok itt évek óta még mindig. Az újonnan érkezőket segítik munkájukban és a beilleszkedésben. Szuper közösség, szuper munkahely!"

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Ha kíváncsiak vagyunk, mely cégeket értékelték így a volt kollégák, itt utána tudunk nézni. Keressünk rá azokra a cégekre, amelyekre kíváncsiak vagyunk és tájékozódjunk. Az anonim hozzászólók, értékelők az adott cég korábbi vagy jelenlegi munkatársai, így első kézből, valós tapasztalataikat megosztva segíthetik az álláskeresésünket.

A munkatarsaim.hu közösségi oldal épp azért jött létre, hogy közelebb hozza az álláskeresőket és a karrierjükre fókuszálókat.

Sőt! A saját véleményünket most ajándékokkal honorálják. Regisztráljunk itt, és írjunk szöveges értékelést jelenlegi, vagy korábbi munkahelyünkről. Ezért 1000 Munkatársaim tallért kapunk, melyet tetszés szerint tovább növelhetünk garantált ajándékok beváltásához, vagy sorsjegyre válhatjuk.

Készítette: Posta Renáta

Címkék: munkahely, értékelés, vélemény, álláskeresés