Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A BNP Paribas Cardif Biztosító és a Medián 1200 ember megkérdezésén alapuló, reprezentatív felmérésében azt vizsgálták, mennyire stabil a munkaerőpiac a munkavállalók szemszögéből, milyen lépéseket tennének meg annak érdekében, hogy megtartsák munkahelyüket, ha az veszélybe kerülne, illetve, hogy megérzésük szerint milyen könnyen találnának új munkalehetőséget.

Sokan optimisták, ha álláskeresésről van szó

A felmérés szerint a munkavállalók - összhangban a járvány harmadik hullámának lecsengésével - a tavalyi adatokkal összevetve már jóval optimistábbak a mostani pozíciójuk megtartását illetően, bár az eredmény a 2 évvel ezelőtt, ugyanebben az időszakban mérttől még jócskán elmarad. A felmérésen egy képzeletbeli 100-as skálán kellett elhelyezni annak, hogy milyen eséllyel találnának új állást a megkérdezettek. Az is pozitívumnak számít, hogy a dolgozók korábban még sosem bíztak ennyire abban, hogy könnyen találnának maguknak új állást a mostani felmérésben regisztrált 60 pont az előző év azonos időszakában 58, 2019-ban pedig 57 pont volt.

Csökkenő motiváció

Azonban arra is rámutattak, hogy az elmúlt év stagnáláshoz képest némileg csökkent a jelenlegi munkahely megtartása iránt érzett motiváció: az előző három negyedévben mért 58, valamint az egy évvel ezelőtti 60 pont után most 56 pontot mértek. Ez is azt támasztja alá, hogy a munkavállalók már kevésbé aggódnak a mostani munkahelyük megtartása miatt. A munkavállalók motivációjáról megállapították, hogy az előző év azonos időszakához képest 56-ról 46 százalékra esett azok aránya, akik ugyanannyi pénzért többet is dolgoznának, valamint 51-ről 40 százalékra csökkent azoké, akik nehezebb munkát is hajlandóak lennének elvégezni ugyanennyi pénzért. 

Aktuális álláshirdetések

Ha azok közé tartozunk, akikben csökkent a motiváció, vagy éppen azok közé, akik optimisták egy új munkahellyel kapcsolatban, ne várjunk tovább! Vágjunk bele a keresésbe: friss önéletrajzra mindenképp szükségünk lesz, készítsük el most, és töltsük fel ide, hogy a munkáltatók is ránk találhassanak.

Szakemberekre valamennyi szektorban nagy szükség van folyamatosan: jelenleg is több mint 5000, szaktudást igénylő állás között kereshetjük meg a számunkra legmegfelelőbbet. 

2200 féle fizikai, segéd és betanított munka között érdemes szétnézni ha nincs szakmánk vagy felsőfokú végzettségünk, de akkor is, ha gyorsan szeretnénk elhelyezkedni.

Ha pedig képzettségünk szerint keresnénk: szakiskolai végzettséggel itt, középiskolai végzettséggel itt, főiskolai diplomával pedig itt érdemes szétnéznünk. Amennyiben más szempontok érdekelnek minket, tartsuk szemünket a legfrissebb állásokon, és böngésszünk személyes beállításaink szerint!

 

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala