Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Pohánka Diána - A legújabb technológiákkal csábít a ThyssenKrupp Presta HungaryMivel foglalkozik a vállalat?

Egy autóipari beszállítói vállalathoz, a liechtensteini központú ThyssenKrupp Presta cégcsoporthoz tartozunk. A cég közel 4500 főt foglalkoztat világszerte, Budapesten egy fejlesztőközpontot épített fel, amely elektronikus szervokormányrendszer fejlesztésével foglalkozik. A budapesti központ meglehetősen speciális helyzetben van, ugyanis cégcsoporton belül mi vagyunk az egyedüli elektronikai és szoftverfejlesztési kompetenciaközpont. Komoly technológiai tudás, know-how az, ami itt az elmúlt évek során felhalmozódott és erre nagyon büszkék vagyunk. Kizárólag fejlesztési területekre keresünk kollégákat, a gyártás Németországban van.

 

Milyen stratégiát folytat a ThyssenKrupp Presta Hungary Kft. a munkaerő-kiválasztás során?

Folyamatosan bővülő csapatról és munkahelyről van szó, az elmúlt három év alatt megduplázódott a létszám: jelenleg közel 250-en dolgozunk a vállalatnál. Éppen ezért rendkívül kardinális kérdés számunkra, hogy hogyan sikerül az üres helyeket betölteni. Elsősorban mérnököket keresünk: villamosmérnököket, mérnök informatikusokat és programozókat. Magasra tettük a mércét: nagyon fontos az alapos szakmai felkészültség, így többnyire MSc. végzettséggel veszünk fel kollégákat. Minden esetben kétkörös interjúkat tartunk, a HR és a szakmai vezetők jelenlétével. A pályázók szakmai tesztet is kitöltenek, az interjún pedig az angol nyelvtudást is felmérjük, hiszen vállalatunknál a nyelvtudás elengedhetetlen. Céges politikánk, hogy hosszú távon gondolkodunk a kollégákban, csak azért soha nem veszünk fel egy pályázót, hogy minél hamarabb be legyen töltve az adott pozíció. Fontos, hogy mind a jelentkező, mind a cég elvárásai és elképzelései hosszú távon illeszkedjenek egymáshoz. Ez nagyon jól működik, így rendkívül alacsony a fluktuáció a cégünknél.

Melyek jelenleg a legnépszerűbb pozíciók?

Szoftverfejlesztői, hardverfejlesztői, tesztmérnöki pozíciók, de egy-egy speciális területre, mint például a rendszerbiztonság is keresünk munkatársakat.

Rendelkezik-e a vállalat kifejezetten a frissdiplomások számára lehetőségekkel?

Valójában nagyon kevés az a terület, ahová pályakezdőket nem tudunk felvenni. Persze akad, ahová mindenképpen tapasztalt embert keresünk, de a legtöbb nyitott pozícióra pályakezdők és tapasztalt szakemberek jelentkezését is várjuk. Emellett gyakornoki programunk is van, évente 25-30 hallgató jön hozzánk különböző fejlesztési részlegekre vagy háttérterületre jellemzően fél-egy éves időtartamra. A legjobbakat fel is vesszük a diploma megszerzését követően. A gyakornoki idő alatt valódi feladaton dolgoznak, bevonjuk őket a vállalat vérkeringésébe, belső tréningeken is részt vehetnek, így valóban releváns szakmai tapasztalatot tudnak szerezni, miközben jól is érzik magukat.

Milyen fejlődési lehetőségeket kínál a cég munkatársai számára?

Minden új kolléga kap egy betanulási tervet az első hónapokra, emellett mentor program is működik vállalatunknál, melynek keretében minden új kolléga mellé kinevezünk egy mentort az adott szakterületről, aki szakmailag és a vállalati kultúra átadásában is segíti őt. Az első „feedback beszélgetésre” a próbaidő végén kerül sor, amikor azt is kiértékeljük, hogy milyen fejlődési irányokra van még szükség. A későbbiekben évente legalább egyszeregy értékelő beszélgetésen a közvetlen felettessel megvizsgáljuk azt is, hogy a kollégának milyen irányban van elképzelése a jövőre vonatkozóan. Ez lehet szakmai, specialista irány, vagy munkakör-rotáció, ha más területeket is szeretne kipróbálni. Ha vezetői irányba szeretne fejlődni, arra is van lehetőség, mivel folyamatosan növekszik a cég. Ilyenkor vezetői készségfejlesztői programokat szoktunk javasolni. Ezek mellett a lehetőségek mellett folyamatos nyelvi képzést is biztosít a cég angol és német nyelven.

Milyen képességekkel kell, hogy rendelkezzen az ideális munkaerő?

Az elengedhetetlen szakmai tudás mellett nagyon fontos, hogy az illető csapatjátékos legyen, hiszen rendszeresen egyeztetni kell a kollégákkal. Ezen felül nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy kollégáink elkötelezettek legyenek a tanulás és a fejlődés irányába, hiszen egy innovatív fejlesztőközpont vagyunk, ahol folyamatosan változik a technológia és új kihívásokkal kell szembenézni.