Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az Apple ötödik éve végez az élen a világ leginkább csodált vállalatai felmérésben, mögötte egyedül a Google volt képes tartósan megőrizni pozícióját a listán, ők továbbra is a második helyen állnak – derült ki a Hay Group és a Fortune magazin által készített legfrissebb tanulmány adataiból. A harmadik helyre viszont nagyot lépve előre az internetes kereskedelemmel foglalkozó Amazon.com került. Még két nagy ugrás volt: az idén fennállásának 100. évét ünneplő IBM és a Starbucks kávéházlánc lépett hét, illetve nyolc helyet előre.

„Az elmúlt 15 évben sokszor változott a világ leginkább csodált vállalatainak listája, de azok tulajdonságok, amelyek a kiemelkedő teljesítményt lehetővé teszik számukra, ugyanazok maradtak” – említette Mel Stark, a Hay Group alelnöke.

Személyre szóló HR-stratégia

Ezek a cégek felismerték „nem megfogható vagyontárgyaik” értékét, ezért megfelelő feltételeket biztosítanak alkalmazottaik gyarapodásához. Olyan HR-stratégiákat működtetnek, amelyek megteremtik a személyes előrehaladás és fejlődés lehetőségeit. Mindennek fontos részei a tudatosan tervezett kinevezések a karrierlépcsőn való haladáshoz, illetve a személyes coachingok. A leginkább csodált vállalatok nemcsak elkötelezik munkavállalóikat, hanem lehetőségeket is teremtenek számukra, és elhárítják előlük a termelékenység akadályait. Az ilyen erőfeszítéseknek köszönhetően e cégek bevétel-növekedése négy és félszerese a többi vállalaténak, és 54 százalékkal sikerült csökkenteniük a fluktuációt – áll a Hay Group és a Fortune magazin tanulmányában.

A kutatásból kiderült, hogy az évek óta a lista élén tanyázó vállalatok komoly energiát fordítanak arra, hogy a megfelelő tehetségek a megfelelő helyen dolgozzanak. A toplistáról hiányzó versenytársaikkal ellentétben ezek a cégek szigorú értékelési eljárásokat építenek be az új alkalmazottak kiválasztásának folyamatába, fontosnak tartják a fejlődési lehetőségeket, és szorosan összekapcsolják a javadalmazást a teljesítménnyel. Ennek köszönhetően ezeknél a cégeknél a juttatási programok jobban megtérülnek, a „teljes javadalmazás” megközelítést alkalmazzák, amely egyaránt ki tudja használni a pénzbeni és a nem anyagi juttatások előnyeit is.

A siker négy titka

A sikernek négy kulcstényezője van – áll a Hay Group tanulmányában. Úgy válhat hatékonnyá egy cég, ha nagyon tudatosan építi fel a szervezetét annak a stratégiának megfelelően, amelyben hisz, a vállalaton belüli sikeresen menedzseli az innovációt és a jó ötleteket, nagy hangsúlyt fektetnek a megfelelő emberek megtalálására és fejlesztésére, valamint a vezetőfejlesztés és a tehetségmenedzsment kiemelt szerepet játszik a működésükben.

A Fortune magazinnal közösen készített kutatásból kiderült: a hosszabb ideje így működő vállalatok képesek folyamatosan magukhoz vonzani és megtartani a legtehetségesebb dolgozókat. Jobban is teljesítenek iparági versenytársaiknál, és gyakran az egész piacnál is.

A lista:

1. Apple
2. Google
3. Amazon
4. Coca-Cola
5. IBM
6. FedEx
7. Berkshire Hathaway
8. Starbucks
9. Procter and Gamble
10. Southern Airlines