Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A vállalkozások negyede jelezte, hogy bizonyos pozíciók betöltésekor munkaerőhiánnyal szembesülnek – derült ki egy rövid távú munkaerőpiaci előrejelzésből. Magyarországon jellemzően egyes ágazatokban és szakmaterületeken jelent növekvő gondot a munkaerőhiány.

Íme a 15 legkeresettebb szakma!

1. eladó

2. targoncavezető

3. raktáros

4. gépkezelő

5. sofőr

6. villanyszerelő (Egyéb építőipari munkák: kőműves, festő, ács és asztalos, burkoló.)

7. gépszerelő

8. pincér

9. szakács

10. lakatos

11. hegesztő

12. műszerész

13. autószerelő

14. CNC gépkezelő

15. esztergályos 

Külföldre is keresnek szakképzett dolgozókat. Íme az állások!

AZ ÖSSZES SZAKMUNKA – KÖZEL 2500 ÁLLÁSLEHETŐSÉG – ITT TALÁLHATÓ.

2500 állás közül válogathatunk

Így csökkentenék a munkaerőhiányt

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége nemrég egy javaslatot nyújtott be, amelyben rövid távú célként fogalmazzák meg, hogy kormányzati program szükséges a kulturálisan beilleszthető, szakképzett munkaerő bevonására - adta hírül az MTI. A bérszínvonal, a reálbérek differenciált emelését pedig a vállalkozások jövedelemtermelő képességével összhangban, jogszabályi beavatkozás helyett tárgyalásos úton, illetve munkáltatói döntésekkel javasolja megoldani.

A szövetség szeretné, hogy az aktív munkaerőpiaci eszközök között nagyobb arányban jelenjen meg a képzés, a munkaerő kiváltó vállalati beruházások fokozott támogatása az EU-s források bevonásával, adókedvezményekkel és célzott központi fejlesztési programokkal.

A javaslatban szerepel az is, hogy igény esetén biztosítani kell a harmadik országból érkező szakképzett munkaerő hazai foglalkoztatását. Csak azon szakmákról van szó, amelyekben nincs elegendő számú, megfelelően képzett hazai munkaerő. Az erről szóló szabályozás módosítása hamarosan megjelenik – nyugtatta meg Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter azokat, akik attól tartanak, hogy emiatt elveszítenék a munkájukat. Azt is megígérte: határozott lépéseket tesznek azért, hogy a Magyarországon egyre inkább tapasztalható munkaerőhiány ne legyen akadálya a gazdasági növekedésnek.

Jövőre adókedvezményekkel támogatja a kormány a cégek lakhatásra fordított kiadásait. Január 1-jétől a munkáltatók például a munkásszállás kialakítására és fenntartására fordított kiadásaikat kétszeresen vehetik figyelembe a társasági adóalapjuk megállapítása során, emellett bevezetik az úgynevezett mobilitási célú lakhatási adókedvezményt is. Olyan támogatásokat is szóba jöhetnek, amelyek közvetlenül segíthetik szálláshelyek létrehozását - mondta a tárcavezető.

ÍME 7 TIPP, HA EGY JÓ SZERELŐI ÁLLÁSRA PÁLYÁZUNK!

Összeállította: Durbák Ildikó

Címkék: szakmunka, szakemberhiány, hiányszakma, munka, álláskeresés, állásajánlat