Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

„Magyarország akkor lehet a jövő nyertese, ha tudományos kutatóközpontok egész hálózatát hozza létre, hogy az ország ne csak termelési, hanem kutatás-fejlesztési központtá is válhasson.” - fejtette ki a kormányfő a lézerközpont májusi átadásakor. A tervet tett követte, folytatódnak a fejlesztések: ezúttal 1,7 milliárdos beruházást hagyott jóvá a kormány, melynek munkálatai.

„A nemzetközi tapasztalatok alapján a Szegedre tervezetthez hasonló tudományos parkok akkor működhetnek sikeresen, ha szoros a kapcsolatuk egy nagy egyetemmel.” – mondta sajtótájékoztatóján Dr. Palkovics László oktatási államtitkár, aki kormánybiztosként irányítja a fejlesztést. A leendő tudományos park 80 hektáros területe állami tulajdonban és a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) vagyonkezelésében van. Ebből 20 hektárt egyetemi funkciókra szánnak, bővítik a jelenleg is meglévő kollégiumi férőhelyeket, inkubátorházat, illetve a műszaki oktatás, mérnökképzés számára alakítanak ki technológiai centrumot – közölte a politikus.

Tudományos park épül Szegeden

A fennmaradó területre pedig tudományos, kutatás-fejlesztési tevékenységgel foglalkozó vállalkozások betelepülését várják, főként járműipar, biotechnológia, orvostudományhoz kapcsolódó eszközfejlesztés, informatika területekről. A fejlesztéseknek köszönhetően a szegedi volt szovjet katonai laktanya területe teljesen megújul, és az alapítók tervei szerint olyan új városrész születik, ahol 2020-ra 50-80 vállalkozás és 1000-1500 ember dogozik majd.

A munkálatok első lépése a területrendezés, bontás és lőszermentesítés, a tervek szerint jövőre a park bizonyos területein már az építési munkák is elkezdődhetnek.

Addig is, érdemes megnézni Csongrád megye és Szeged aktuális állásajánlatait:

Csongrád megyei állások - 355 db aktuális álláshirdetés

Szegedi állások - 133 db aktuális álláshirdetés

Mérnöki állások Csongrád megyében - 46 db aktuális álláshirdetés

Gyártás, termelés állások Csongrád megyében - 44 db aktuális álláshirdetés

Oktatás és tudomány állások Csongrád megyében - 2 db aktuális álláshirdetés

Fizikai, segéd és betanított munka Csongrád megyében - 57 db aktuális álláshirdetés

Annak érdekében, hogy a lehető legjobb eséllyel szerezzünk új állást, folyamatosan figyeljük a legfrissebb álláslehetőségeket, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Ha tovább szeretnénk növelni esélyeinket, töltsük fel önéletrajzunkatkérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, illetve töltsük le a mobil applikációt - Androidra ittiPhone-ra itt.

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala