Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a japán tulajdonú Toray Industries Hungary Kft. vállalat gyárának megnyitásán arról számolt be, hogy a zöldmezős beruházáshoz az állam 4,7 milliárd forint támogatást nyújtott, így segítve 188 új munkahely létrejöttét. Aláhúzta, hogy a világ 29 országában 283 érdekeltséggel rendelkező cég az Európai Unión belül Magyarországon kezdi el a szeparátorfólia gyártását, a tervezett éves kapacitás 800 millió négyzetméter, amelyet 2028-ra fognak elérni.

Ezzel a bővítéssel a globális termelőkapacitása 20 százalékkal fog nőni. Ez a projekt nagyban hozzájárul ahhoz is, hogy hazánk az elektromos autóipar európai zászlóshajója lehessen. Az üzem a konszern teljes tulajdonú érdekeltségét, az LG Energy Solutions lengyelországi leányvállalatát, valamint egyéb európai szerződéses partnereit látja majd el az akkumulátorok gyártásához szükséges nyersanyaggal.

Nem ez az első hasonló profilú üzem az országban: 2020-ban indult el a szeparátor fóliák gyártásában meghatározó pozíciót betöltő vállalat, a Semcorp első Kínán kívüli gyárának építése hazánkban. Az gyár Debrecenben épül meg, a beruházás 440 új munkahelyet teremt, és a tervek szerint 2022 második felére készül el egy hatalmas, 19 hektár nagyságú területen, 100 ezer négyzetméteres gyártóbázissal.