Körbenéztünk az aktív álláskeresők között: milyen munkahelyet választanánk szívük szerint, ha semmilyen gátló tényezővel, belső ellenállással nem kellene foglalkozniuk. Nézzünk először néhány személyes véleményt a témában!

"Nekem nincsenek túlzó igényeim - kezdi Anita (33) -, nem azt mondanám, hogy legyen óriási a fizetésem, és könnyű a munkám. Sokaknak ez adatik meg, és látom, hogy ezután is keresik a helyüket, az elismerést, hogy hasznosnak érezhessék magukat. Számomra sokkal fontosabb, hogy megbecsüljenek és hagyjanak érvényesülni a munkakörömben, önálló lehessek, és valóban legyen felelősségem, ne csak névlegesen."

"A kihívások kellenek - fejti ki Albert (40) -, az, hogy újra és újra megmutathassam, mire vagyok képes. A mostani állásomban éppen ez hiányzik, monotonná, rutinszerűvé vált a feladatom, úgy érzem, két év alatt kinőttem már belőle. Kell a challenge mindenkinek! Úgyhogy keresem az új munkahelyet magamnak!"

"Szerintem ideális munkahely vagy munkakör nincs - szögezi le Kata (43). - Csak a fejünkben léteznek elvárások, de ha minden flottul működne, akkor bele is unnánk, elkényelmesednénk. Jó az, ha meg kell dolgozni valamiért - legyen az a fizetés, az előléptetés vagy éppen a közös hang megtalálása bizonyos kollégákkal."

Valóban, a kérdés nem ennyire egyszerű, és könnyen megválaszolható. Sok aspektusa van, ami lendületet, motivációt, célokat ad a munkatársaknak, hogy minden egyes reggel örömmel menjenek be a munkahelyükre.

Nézzük, mi minden sorolható fel az ideális munka jellemzői között!

1. Hiteles a cég márkája és az által forgalmazott termékkör vagy szolgáltatás. Vagyis büszkék vagyunk a munkahelyünkre.

2. Versenyképes fizetést kapunk, amely arányban áll a tanulmányainkkal, szakmai tapasztalatainkkal és az elvárt munkakör sajátosságaival.

15 dolog, amiről felismerjük az ideális munkát

3. Olyan juttatási és ösztönző csomagot kínálnak fel, amely által érdekeltebbé válunk a minél jobb teljesítmény elérésében.

4. Tisztában vagyunk az üzleti stratégiával, az aktuális célkitűzésekkel, és megtaláljuk, hol van ebben a saját szerepünk és feladataink.

5. Van kiforrott cégkultúra, ennek köszönhetően letisztult és bevált folyamatok, módszerek és jó tapasztalatok segítik a munkánkat.  

6. A vezetőnket tiszteljük, elismerjük, aki képes mentorálni, tanítani bennünket.

7. Gyorsan és minden szükséges irányból hatékonyan áramlik a kommunikáció, nincs elakadás, információ visszatartás.

8. Jó a csapatszellem, és ha szükséges, akkor gyors és hatékony támogatást kapunk a vezetőségtől és a kollégáinktól.

9. Meghagyják az önállóságunkat, és van terünk a döntéseinkhez, javaslataink kidolgozásához és végrehajtásához.

10. Biztonságos, ergonomikus és munkára alkalmas körülmények vesznek körbe bennünket.

11. Megoldott a kedvező árú és minőségi, egészséges igényekre is odafigyelő étkeztetés, például van egy jó büfé vagy étterem illetve ital automaták.

12. Naponta többszöri pihenő engedélyezett, és ennek akár külön helyiséget is biztosít a cég.   

13. Saját edzőteremmel és egyéb szabadidős juttatásokkal ösztönöznek bennünket a rendszeres testmozgásra, a kikapcsolódásra, a stressz oldására.

14. Rendszeres visszacsatolást kapunk a munkánkról és a személyünkről, amely objektíven láttatja, miben vagyunk erősek, és miben kellene még fejlődnünk.

15. Folyamatos lehetőségeket biztosítanak a tanulásra, a fejlődésre, tréningekre, szakmai tapasztalatcserékre.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Ezután a részletes lista alapján számot vethetünk: vajon jelenleg ideális munkahelyen dolgozunk? Ha több tényező is hiányzik, ne várjuk a csodát, nézzünk körbe az álláspiacon!

15 dolog, amiről felismerjük az ideális munkátEzen az oldalon naponta több száz új álláshirdetéssel találkozhatunk. Regisztráljunk és jelentkezzünk - még akkor is, ha nem mindenben felelünk meg a követelményeknek. És ne feledjük azt sem, hogy a sikeres pályázáshoz egy igazán jó önéletrajz is kell! Letölthető önéletrajz mintákat ITT találunk, a Profession.hu önéletrajz-készítőjét pedig ITT.

Készítette: Posta Renáta

Címkék: munkahely, álláskeresés, munkakeresés