15 dolog, amiről felismerjük az ideális munkát

2015. március 02. Forrás: Profession.hu

Hasznos: - + Nyomtat

Milyen a tökéletes munkahely? Vajon létezik? Utánajártunk!

Körbenéztünk az aktív álláskeresők között: milyen munkahelyet választanánk szívük szerint, ha semmilyen gátló tényezővel, belső ellenállással nem kellene foglalkozniuk. Nézzünk először néhány személyes véleményt a témában!

"Nekem nincsenek túlzó igényeim - kezdi Anita (33) -, nem azt mondanám, hogy legyen óriási a fizetésem, és könnyű a munkám. Sokaknak ez adatik meg, és látom, hogy ezután is keresik a helyüket, az elismerést, hogy hasznosnak érezhessék magukat. Számomra sokkal fontosabb, hogy megbecsüljenek és hagyjanak érvényesülni a munkakörömben, önálló lehessek, és valóban legyen felelősségem, ne csak névlegesen."

"A kihívások kellenek - fejti ki Albert (40) -, az, hogy újra és újra megmutathassam, mire vagyok képes. A mostani állásomban éppen ez hiányzik, monotonná, rutinszerűvé vált a feladatom, úgy érzem, két év alatt kinőttem már belőle. Kell a challenge mindenkinek! Úgyhogy keresem az új munkahelyet magamnak!"

"Szerintem ideális munkahely vagy munkakör nincs - szögezi le Kata (43). - Csak a fejünkben léteznek elvárások, de ha minden flottul működne, akkor bele is unnánk, elkényelmesednénk. Jó az, ha meg kell dolgozni valamiért - legyen az a fizetés, az előléptetés vagy éppen a közös hang megtalálása bizonyos kollégákkal."

Valóban, a kérdés nem ennyire egyszerű, és könnyen megválaszolható. Sok aspektusa van, ami lendületet, motivációt, célokat ad a munkatársaknak, hogy minden egyes reggel örömmel menjenek be a munkahelyükre.

Nézzük, mi minden sorolható fel az ideális munka jellemzői között!

1. Hiteles a cég márkája és az által forgalmazott termékkör vagy szolgáltatás. Vagyis büszkék vagyunk a munkahelyünkre.

2. Versenyképes fizetést kapunk, amely arányban áll a tanulmányainkkal, szakmai tapasztalatainkkal és az elvárt munkakör sajátosságaival.

3. Olyan juttatási és ösztönző csomagot kínálnak fel, amely által érdekeltebbé válunk a minél jobb teljesítmény elérésében.

4. Tisztában vagyunk az üzleti stratégiával, az aktuális célkitűzésekkel, és megtaláljuk, hol van ebben a saját szerepünk és feladataink.

5. Van kiforrott cégkultúra, ennek köszönhetően letisztult és bevált folyamatok, módszerek és jó tapasztalatok segítik a munkánkat.  

6. A vezetőnket tiszteljük, elismerjük, aki képes mentorálni, tanítani bennünket.

7. Gyorsan és minden szükséges irányból hatékonyan áramlik a kommunikáció, nincs elakadás, információ visszatartás.

8. Jó a csapatszellem, és ha szükséges, akkor gyors és hatékony támogatást kapunk a vezetőségtől és a kollégáinktól.

9. Meghagyják az önállóságunkat, és van terünk a döntéseinkhez, javaslataink kidolgozásához és végrehajtásához.

10. Biztonságos, ergonomikus és munkára alkalmas körülmények vesznek körbe bennünket.

11. Megoldott a kedvező árú és minőségi, egészséges igényekre is odafigyelő étkeztetés, például van egy jó büfé vagy étterem illetve ital automaták.

12. Naponta többszöri pihenő engedélyezett, és ennek akár külön helyiséget is biztosít a cég.   

13. Saját edzőteremmel és egyéb szabadidős juttatásokkal ösztönöznek bennünket a rendszeres testmozgásra, a kikapcsolódásra, a stressz oldására.

14. Rendszeres visszacsatolást kapunk a munkánkról és a személyünkről, amely objektíven láttatja, miben vagyunk erősek, és miben kellene még fejlődnünk.

15. Folyamatos lehetőségeket biztosítanak a tanulásra, a fejlődésre, tréningekre, szakmai tapasztalatcserékre.

Önnek ajánlott állások

Ezután a részletes lista alapján számot vethetünk: vajon jelenleg ideális munkahelyen dolgozunk? Ha több tényező is hiányzik, ne várjuk a csodát, nézzünk körbe az álláspiacon!

Ezen az oldalon naponta több száz új álláshirdetéssel találkozhatunk. Regisztráljunk és jelentkezzünk - még akkor is, ha nem mindenben felelünk meg a követelményeknek. És ne feledjük azt sem, hogy a sikeres pályázáshoz egy igazán jó önéletrajz is kell! Letölthető önéletrajz mintákat ITT találunk, a Profession.hu önéletrajz-készítőjét pedig ITT.

Készítette: Posta Renáta

a Profession.hu Google+ oldal

a Profession.hu Magyarországi állások Google+ oldal

Címkék: munkahely, álláskeresés, munkakeresés

- Profession.hu

További cikkek az álláskeresésről
További cikkek az álláskeresésről
www.facebook.com/Profession.hu

Kapcsolódó témák

-

Pozitívra hangolva

2019. március 14.
Vajon a körülményeink határozzák meg, hogyan érezzük magunkat, vagy kizárólag rajtunk múlik, milyennek látjuk az életünket? A pszichológus válaszai és tanácsai következnek. Bővebben

-

Mobil uralom

2019. március 05.
Íme néhány elgondolkodtató tény az okostelefonjainkról. Ezek után biztosan más szemmel nézünk majd az „addikciónkra” és ügyesebben használjuk ki a szabadidőnket. Bővebben