Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A bérek és a jövedelmek emelkedésével nemcsak a termékek és szolgáltatások skálája szélesedik Kínában, de köszönhetően az újonnan keletkező keresletnek, a különleges állások száma is évről évre nő. A gyakran szokatlan új szakmák a szociális változásokat és irányokat tükrözik, árnyaltabb képet adva a kínai társadalomról – számol be a Magyar Távirati Iroda.

Tavaly novemberben például két nap alatt mintegy 40 ezren látogattak el Sanghajban a villámrandevúkra épülő társkereső rendezvényekre. Az egyre gyakoribb rendezvényeket lebonyolító, a párokat összehozó közvetítők iránti kereslet óriási, ezzel az állással havonta akár 10 ezer jüant, vagyis 350 ezer forintot is zsebre tehetnek.

Hasonló összeget keresnek a szállodákat utazási irodák és magazinok számára tesztelő "álvendégek" is. Az ő dolguk csupán annyi, hogy egyszerű turistának kiadva magukat egy-két éjszakát eltöltsenek az érintett szállodákban, majd az ott tapasztaltakról összefoglalják véleményüket. A munkakör betöltése semmilyen iskolai képesítést nem igényel, ráadásul életkori korlát sincs, a hirdetések ugyanakkor gyakran kifejezetten "sokat utazott, elegáns hölgyeket" keresnek.

A kínai nagyvárosokban keresettek az "álmunkatársak" is, a vállalatok, irodák által csak egy-egy napra, estére, társasági eseményre fizetett "kollégák". A jól szituált, rokonszenves fellépésű álalkalmazottak gyakran külföldiek és azért bérelik fel őket, hogy jelenlétükkel hangsúlyozzák alkalmazójuk nemzetközi elismertségét. Egy-egy pár órás eseményen való részvétellel akár 300-500 jüant (10-17 ezer forintot) is megkereshetnek a szerencsések.

Ennél is egyszerűbb munka a fényképészek által alkalmazott kiegészítő személyzeté, akiknek mindössze annyi a dolguk, hogy mosolyt csaljanak a fényképezőgép elé ülő kisbabák arcára. A nagyobb fotóstúdiók erre a célra akár több, tanári diplomával rendelkező fiatalt is alkalmaznak, akik kiegészítő keresetként havonta 3 ezer jüant is hazavihetnek.