Új munkásszálló Újszentivánon

Új munkásszálló Újszentivánon

Nyolcvan férőhelyes munkásszállás épült Újszentivánon, az állami támogatással, 371 millió forintból megvalósult beruházást szerdán adták át a Csongrád megyei községben.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár az ünnepségen azt mondta, az elmúlt időszakban tizenöt megyében és a fővárosban 8,2 milliárd forintos állami támogatással 21 munkásszállás épült, melyek összesen 3126 dolgozónak biztosítanak lakhatást. 

A több fordulóban meghirdetett pályázatokon előbb önkormányzatok, később önkormányzati cégek és társulások, majd más vállalkozások is igényelhettek támogatást meglévő ingatlanok rekonstrukciójára vagy zöldmezős beruházásra, munkásszálló kialakítására - közölte az államtitkár. A vállalkozások előbb saját dolgozóik elhelyezésére szolgáló ingatlanok építéséhez kaptak segítséget, majd az adott térségben tevékenykedő más cégekkel együttműködve is belefoghattak ilyen beruházásba - tudatta Bodó Sándor. Hozzátette: jelenleg is benyújtható pályázat munkásszállás kialakítására, a felhívás iránt óriási az érdeklődés.

Juhász Tünde kormánymegbízott kifejtette, az újszentiváni önkormányzat a szerb és a román határ, valamint a nagyvárosok, Szeged és Makó közelségét kihasználva fogott bele a munkásszállás kialakításába. A négy húszfős, egyenként három lakóegységet magában foglaló, 200 négyzetméteres ingatlan kialakítása 371 millió forintba került, a költségekből 222,8 millió forintot fedezett állami támogatás - közölte a kormánymegbízott.

Putnik Lázár polgármester hangsúlyozta, a kétezer lakosú községben folyamatosan nő a vállalkozások száma. A településen gyakorlatilag megszűnt a munkanélküliség, a Vajdaságból többen is naponta érkeznek dolgozni Újszentivánra a jelenleg reggel 7 és 19 óra között működő tiszaszigeti határátkelőhelyen keresztül. A polgármester bízik benne, az átkelő rövidesen folyamatos nyitvatartású lesz.

Ha Csongrád megyében keresünk állást, ezek a lehetőségek nekünk szólnak. 

Szakamberekre országosan nagy szükség van, ezért érdemes figyelnünk az alábbi állásokra is: 

Szakmunka: 2959 álláslehetőség

Fizikai, segéd, betanított munka: 1470 álláslehetőség

Pénzügy, könyvelés: 1232 álláslehetőség

Értékesítés, kereskedelem: 1197 álláslehetőség

Gyártás, termelés: 1162 álláskehetőség

Mérnök: 966 álláslehetőség

Figyeljünk a legfrissebb állásokra is, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Növeljük esélyeinket, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítéstFrissítsük, és töltsük fel önéletrajzunkat ide, hogy a munkáltatók is ránk találhassanak. Töltsük le a Profession mobilalkalmazását Androidra ittiPhone-ra pedig itt, így bárhol, bármikor értesülhetünk a nyitott pozíciókról.

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: munka, munkahely, munkásszálló, beruházás, Csongrád megye

További rövid hírek