Új Mercedes buszok Budapesten

Új Mercedes buszok Budapesten

Korszerű, környezetbarát buszok állnak forgalomba a fővárosban. 

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Új Mercedes-Benz Conecto Next Generation autóbuszok állnak forgalomba Budapesten, az első tizenhat leszállított járművet Karácsony Gergely főpolgármester adta át hétfőn. 

Karácsony Gergely azt hangsúlyozta: egy zöld város csak jó közösségi közlekedéssel elképzelhető és megvalósítható. A városvezetés célja, hogy folytassa a járműpark már korábban megkezdett frissítését.

A főpolgármester kiemelte: a közösségi közlekedés fejlesztése egy ciklusokon átnyúló nagyon fontos programja a fővárosnak. Karácsony Gergely közölte, az átadott buszok a ma elérhető legkörnyezetbarátabb járművek, melyek végső összeszerelését Magyarországon végezték. A főpolgármester reményét fejezte ki, hogy még ebben a ciklusban elektromos buszokkal tudják majd bővíteni Budapest járműparkját.

 

Korszerű és környezetbarát járművek érkeznek

 

Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója elmondta: összesen negyven új generációs Mercedes busz érkezik, ezek a legkorszerűbb EURO 6-os motorral és klímaberendezéssel vannak ellátva. A most leszállított autóbuszok húsz, illetve huszonkét éves Ikarus buszokat váltanak fel, és Budapest déli térségében fognak forgalomba állni.
    

 

Béremelési csomag a BKV-dolgozóknak

 

A BKV 2018 végén kezdeményezte 20 új szóló és 20 új csuklós autóbusz beszerzését. Az opciókkal összesen 100+100 autóbuszra szóló, európai uniós nyílt közbeszerzési eljárást az Inter Traction Electrics Kft. nyerte meg a most forgalomba álló Mercedes-Benz Conecto Next Generation típusú autóbuszokkal tett ajánlatával.

 

A buszok átadása mellett szó esett a BKV dolgozók béremeléséről is: a bértárgyalások folyamatban vannak, a városvezetés "egy értelmezhető" béremelési csomagot tervez a költségvetésbe, ugyanakkor a fővárosi cégek önállóan folytatják a tárgyalásokat. Karácsony Gergely megjegyezte, biztos benne, hogy meg tudnak majd állapodni a szakszervezetekkel a bérkövetelésekről.

A BKV Zrt. jelenleg is keres új munkatársakat: a 14 aktuális pozíció között találunk autó- és trolibuszvezető álláshirdetést, de villanyszerelőt és munkaügyes kollégákat is keresnek. 

Buszvezetői állásokat nemcsak Budapesten, de Győr-Moson-Sopron megyében, Heves megyében és Komárom megyében is találunk. 

 

További rövid hírek