Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A felnőttképzés rendszerének sürgős korszerűsítésére szólította fel tagállamait a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD). A szervezet szerint azért van szükség a mielőbbi változtatásokra, hogy a munkaerőpiaci szereplők a lehető leggyorsabban felkészüljenek az automatizáció és az új technológiák jelentette kihívásokra.

Az OECD tanulmányában a szakértők rámutattak, hogy az új technológiák, a digitalizáció, a globalizáció és a lakosság elöregedése megváltoztatja a rendelkezésre álló munkahelyek mennyiségét és minőségét. Tehát más szaktudásra lesz szükség a jelenlegi és a közeljövőben megjelenő munkahelyek betöltéséhez.

A szervezet szerint nagyon fontos, hogy a változások által érintett munkavállalók nagyobb lehetőséget kapjanak szakértelmük fejlesztésére vagy átképzésre ahhoz, hogy jövőjük is biztosított legyen, azaz alkalmazkodni tudjanak a munka világának átalakulásához.

A tanulmány adatai azt mutatják, hogy számos ország nem készült fel megfelelően a kihívások kezelésére. Jelenleg a felnőttek 40 százaléka vesz részt oktatásban és képzésben, a legkisebb mértékben pedig pont a leghátrányosabb helyzetűek. A hátrányos helyzetű csoportokba tartoznak az idősebbek, a munkanélküliek, az alacsony keresetűek és az idénymunkások. Az alacsony képzettségű emberek csupán 20 százaléka, a jól képzetteknek pedig 58 százaléka kezd bele a tanulásba felnőtt fejjel.  

Jelenleg tehát nagyon fontos a felnőttképzés jó minősége és átalakítása, amely a munkaerőpiaci szükségleteknek megfelelően új, aktuálisan igényelt szakértelemmel ruházza fel a munkavállalókat!

Szükséges a felnőttképzés korszerűsítése

Ha jelenleg épp állást keresünk, ne felejtsük el, hogy egy jól elkészített önéletrajzzal könnyebben pályázhatunka meghirdetett álláslehetőségekre, ezért mindig frissítsük azt, vegyük igénybe hozzá a Profession.hu önéletrajz-készítője segítségét!

Annak érdekében, hogy a lehető legjobb eséllyel szerezzünk új állást, folyamatosan figyeljük a legfrissebb álláslehetőségeket, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Ha tovább szeretnénk növelni esélyeinket, töltsük fel önéletrajzunkatkérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, illetve töltsük le a mobil applikációt - Androidra ittiPhone-ra itt.

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala