Pákozdi Szabolcs, a Komárom-Esztergom Megyei Munkaügyi Központ igazgatója elmondta: a kormány stratégiai döntése alapján az Európai Unió társfinanszírozásával Komárom-Esztergom megyében a  2011 és 2015 között 2496 fő hátrányos helyzetű álláskereső, illetve a pénzügyi-gazdasági válság negatív hatásai miatt állását vesztett munkavállaló foglalkoztathatóságának javítását és munkaerőpiacra történő visszatérését tervezik megvalósítani. A projekt végrehajtására a négyéves időtartamra közel 2,4 milliárd forint, idén 793 millió forint forrás áll rendelkezésre.

A résztvevők számára személyes adottságaikhoz, élethelyzetükhöz igazodó komplex egyéni programok megvalósításával és a munkaerő-piacra való bejutás egyéni feltételeinek megteremtésével kívánják a munkanélküliséget csökkenteni, illetve növelni a foglalkoztatási szintet a térségben.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A bevontak át- és továbbképzésével, foglalkoztatási és mobilitási támogatásokkal a hazai kis- és közepes vállalkozások versenyképességének javulását is elő szeretné segíteni a munkaügyi központ.

A hat kiválasztott célcsoport tagjaiként az alacsony iskolai végzettségűek, a 25 év alatti, elsősorban pályakezdő fiatalok, az 50 év feletti álláskeresők, a gyesről, gyedről, ápolási díjról visszatérők, a foglalkoztatást helyettesítő támogatásban részesülők és a tartós munkanélküliséggel veszélyeztetettek vesznek részt a projektben.

A Komárom-Esztergom Megyei Munkaügyi Központ célja, hogy a célcsoportok bevont tagjainak 80 százaléka sikeresen befejezze egyéni programját és közülük 722 fő tartós foglalkoztatása megvalósuljon. Ennek érdekében 1352 fő részére képzési támogatást is biztosítanak.

Szemlézte: Durbák Ildikó