Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az ágazatban dolgozók csaknem fele minimálbért kap és még többen keresnek ahhoz nagyon közeli összeget - mondta Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) elnöke a kisalfold.hu-nak. Úgy véli, tovább már nem tolerálható a kereskedelmi alkalmazottak jövedelmének csökkenése, megélhetésük került veszélybe.

Az öt embernél többet foglalkoztató kereskedelmi vállalkozásoknál összesen 240 ezer ember dolgozik, míg két éve még 260 ezer munkavállalót alkalmaztak. Sáling József szerint a spórolás miatt küldtek el embereket.

Így viszont ,,látástól vakulásig" dolgoztatják azokat, akiknek megmaradt az állásuk - tette hozzá az elnök. Ráadásul - Sáling József tapasztalatai szerint - a korábban törvényben előírt műszakpótlékjukból is elkezdtek már lecsipegetni.

Buday Pálné, a KASZ alelnöke arról beszélt, hogy az adójóváírás kivezetése 5-6 ezer forintos bércsökkenést jelent tagjaiknak, ami jelentős mínusz a kiskeresetűeknél. A cégek nagy része ezt nem kompenzálta, mert az ehhez kérhető támogatás feltétele az volt, hogy ne csökkenjen a dolgozói létszám.