"Ha a Magyar Képesítési Keretrendszer szintleíró jellemzőit jól fogalmazzák meg a szakértők, akkor hasznos lehet a munkaadók számára" - mondta Borbély-Pecze Tibor Bors, a Nemzeti Munkaügyi Hivatal szakmai tanácsadója az Edupress.hu-nak.

Az MKKR tanulási eredményeken alapul, és mint ilyennek egyik eleme, hogy azt mutatja meg, mit kell tudnia egy tanulónak vagy hallgatónak az egyes oktatási szakaszok végén, mit lesz képes jövendő munkahelyén elvégezni egy-egy tanulási folyamat befejeztével.

A Nemzeti Munkaügyi Hivatal szakmai tanácsadója hozzátette: többek között azért tudják majd alkalmazni az MKKR-t a munkaadók, mert világos lesz számukra, hogy milyen tudással, készségekkel és attitűdökkel rendelkezhet a leendő munkatárs.

"Sajnos a fiatal pályakezdőknek jórészt nincs munkatapasztalatuk, ezért munkaadóik rájuk voltaképpen mindig biankó csekket állítanak ki, amikor először alkalmazzák őket" - mondta a szakmai tanácsadó.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az MKKR éppen e tekintetben lehet a munkaerő-piaci transzparenciát javító eszköz, hiszen - ha jól működik - a képzések és a munkaerő-piaci "nyelvhasználatok" közötti kapcsolódást teheti átláthatóbbá.

"A hazai apró munkáltatók nagy részének nincsen HR-es tudása, de természetesen nem is ez a fő feladatuk, hanem hogy vállalkozásuk sikeres legyen. Ők mindig az adott munkakörben szükséges munkaerő-piaci kompetenciák felől gondolkodnak, így nekik az számít, hogy például az adott munkavállaló fel tudja-e venni a telefont angolul vagy sem" - magyarázta Borbély Tibor.

Szemlézte: Durbák Ildikó

Címkék: munka, álláskeresés, képzés, kompetencia