Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A kerékpárral közlekedők Budapesten, illetve 8 másik nagyvárosban reggelizhettek meg a Bringázz a munkába (Bam!) kampány jóvoltából április 24-én. A Bam! Tavaszi fordulója már két hete tart, és több mint 5200 egyéni, valamint 2000 vállalati induló jelentkezett. A honlapon regisztrált résztvevők 380 ezer kilométert tekertek, 70 ezer kilogramm szén-dioxid kibocsátásától óvták meg a környezetet.

A Magyar Kerékpáros Klub közleményéből kiderült: egyre többen döntenek e közlekedési mód mellett. A jó példa tömeges elterjedésével csökken a közutak zsúfoltsága, a dugók száma és a zajterhelés, javul a városok levegőjének minősége. A szálló por csökkentését célzó intézkedéseket összegző tavaly őszi kormányhatározat is hasznos, fenntartandó eszközként nevesíti a Bam! kampányt.

Aki rendszeresen biciklizik, óvja egészségét és környezetét, időt és pénzt takarít meg. Nemzetközi kutatások szerint a rendszeresen kerékpárral közlekedő dolgozók betegállományban eltöltött ideje mintegy harmadával kevesebb. A kerékpározás a hozzá kapcsolódó szolgáltatások révén gazdaságfejlesztő hatást fejt ki – közölte a szervezet.

Idén tavasszal cégek és intézmények is nevezhetnek a versenyre, kategóriánként mérhetik össze teljesítményüket (vállalatok, iskolák méret szerint 5-5 külön csoportban). A részvétel egyének és vállalatok számára is ingyenes, mindössze internetes regisztrációt igényel (www.bam.hu).