Papírfeldolgozó üzem épül Nyergesújfalun

2018. július 18. Forrás: MTI/Profession.hu

Hasznos: - + Nyomtat

A higiéniai papírtermékeket gyártó olasz Lucart csoport 12 000 négyzetméteres üzemet épített Nyergesújfalu ipari parkjában, ezzel új munkahelyeket is teremt a régióban.

Önnek ajánlott állások

A vállalat tájékoztatása szerint a beruházás értéke meghaladja a 3,5 milliárd forintot. A gyárban jelenleg 72 embert foglalkoztatnak, a kapacitás bővítésével további munkatársak felvételét tervezik. Az üzemben újrahasznosított papír alapanyagból állítanak elő kis kiszerelésben ipari papírtekercset, hajtogatott papírtörlőt, orvosi papírlepedőt és toalettpapírt. A termékek az ipari felhasználókhoz és a lakossági fogyasztókhoz is eljutnak, Magyarországon kívül főként Bulgáriába, Csehországba, Horvátországba, Lengyelországba, Romániába, Szerbiába és Szlovákiába.

A Lucart csoport 2016 nyarán lépett a magyar piacra, amikor felvásárolta hasonló termékekkel foglalkozó, korábbi partnerét, az esztergomi Bokk Paper Kft.-t. Massimo Pasquini, a Lucart Csoport vezérigazgatója akkor elmondta, a magyar partner megvásárlása volt a legideálisabb lépés a cég közép-kelet-európai terjeszkedéséhez. A vállalatcsoport környezetvédelmi politikájával összhangban a nyergesújfalui üzem is meg kívánja szerezni az uniós ökocímke tanúsítványokat.

Papírfeldolgozó üzem épül Nyergesújfalun - munka, munkahelyteremtés, papírgyártás

A Pasquini család által 1953-ban alapított Lucart Olaszországban vezető az újrahasznosított anyagokból készült, ipari felhasználású higiéniai papírtermékek piacán, illetve egyike Európa öt legnagyobb szereplőjének a szektorban. 2013-ban indított kezdeményezése során például többek között iskolákban és közintézményekben gyűjtött italos kartondobozokból gyártott egészségügyi papírtermékeket, amelyeket a gyűjtés helyszínén használtak fel. A projekt során 2017-ig 3,6 milliárd egyliteres italos kartondobozt hasznosítottak újra, ezzel 1,6 millió fát mentettek meg a kivágástól. A Lucart 2017-ben a papírgyártásban 54 százalékban már újrahasznosított anyagokat használt a szűz cellulóz helyett.

A Lucart termelési kapacitása meghaladja az évi 360 000 tonna papírt. Összesített bevétele meghaladja a 450 millió eurót, több mint 1500 alkalmazottat foglalkoztat 10 gyárában, Franciaországban, Magyarországon, Olaszországban és Spanyolországban.

Szakemberekre nemcsak az épülő gyárban, számtalan területen szükség van. Lássuk, hol találhatjuk a legtöbb nyitott állást!

Szakmunka: 3181 álláslehetőség

Fizikai, segéd, betanított munka: 1836 álláslehetőség

Értékesítés, kereskedelem: 1249 álláslehetőség

Pénzügy, könyvelés: 1136 álláslehetőség

Mérnök: 1006 álláslehetőség

Szállítás, beszerzés, logisztika: 902 álláslehetőség

Válogassunk a fentiek között, és pályázzunk minél több helyre. Figyeljük a legfrissebb állásokra is, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Legyünk naprakészek, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést !  Frissítsük önéletrajzunkat, és töltsük fel ide, hogy a munkáltatók ránk találhassanak. Amennyiben CV nélkül pályáznák, próbáljuk ki a Mobilmunkát

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

A Profession.hu Google+ oldala

Címkék: munka, munkahelyteremtés, papírgyártás, környezetvédelem, Nyergesújfalu

- Profession.hu

További rövid hírek
További rövid hírek
www.facebook.com/Profession.hu