Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Főleg az oltásoktól függ az újraindulás

Az MTI-nek küldött hétfői elemzésben kiemelik: a szállodaipar nyár elejére várt újbóli felfutásának fontos feltétele, hogy mind a víruskezelés és az oltási programok, mind a légiipar és szállodaipar újraindítása európai szinten is koordinált legyen. Először a vidéki szálláshelyek iránt térhet vissza a kereslet, mivel a külföldi utazásokra vonatkozó korlátozásokat várhatóan lassabban oldják majd fel.

Belföldön felemás a helyzet

A korlátozások a tavalyi év során felemás helyzetet hoztak létre a turizmusban. A belföldi szálláshelyeken tavaly év közepén mért belföldi keresletrobbanás jelentősen tompította a szektor visszaesését az elemzés szerint: míg januártól novemberig a külföldiek által eltöltött vendégéjszakák száma 75 százalékkal esett vissza, a belföldi vendégek esetében ez a csökkenés jóval kisebb, 36 százalékos volt. Igaz, ennek pozitív hatásait elsősorban a vidéki szálláshelyek tudták kihasználni.

Budapesten egy érezhető mértékű újraindulást az optimista forgatókönyvek sem tesznek kora nyárnál előbbre, itt először az egyéni szabadidős vendégszegmens, illetve az egyéni üzleti utazók kereslete térhet vissza. Ezt követhetik majd a szabadidős turistacsoportok, míg legkésőbb, várhatóan csak ősszel a rendezvényekhez kapcsolódó kereslet indulhat fokozatosan újra az elemzés szerint.

Aktuális álláshirdetések

Szakemberekre valamennyi szektorban nagy szükség van folyamatosan: jelenleg több mint 2400 állásra várnak jelentkezőket. 

fizikai, segéd és betanított munkák között is érdemes válogatnunk, több mint 1100 lehetőséget közül nézeldőhetünk. Ha pedig képzettségünk szerint keresnénk: szakiskolai végzettséggel itt, középiskolai végzettséggel itt, főiskolai diplomával pedig itt érdemes szétnéznünk.

Amennyiben a járvány miatt kell munkahelyet keresnünk, vegyük igénybe a személyre szabott segítséget.  Növeljük esélyeinket, kérjünk  hírlevelet és Facebook értesítést is, így biztosan nem maradunk le egyetlen nekünk szóló munkáról sem!

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala