Nagy bajban vannak a munkaadók

Magyarországon a szakemberhiányra a cégek többsége úgy tekint, mint egy körülményre, amelyre nincsen hatásuk. Inkább a folyamataikat egyszerűsítik, vagy éppen alacsonyabb hozzáadott értékű feladatokat vállalnak - derül ki a ManpowerGroup 2015-ös Éves Tehetség Felméréséből.

A magyar cégek fele szakemberhiányra panaszkodik

Újabb csúcsot döntött a globális szakemberhiány. Világszerte a munkaadók 38 százalékának okoz nehézséget, hogy megfelelő munkaerőt találjon. A 42 országot érintő kutatásból kiderült, hogy a tavalyi évhez képest 2 százalékponttal növekedett azoknak a cégeknek az aránya, amelyek toborzáskor nehézségekbe ütköznek.

Magyarországon - a globális átlagot bőven meghaladóan - a megkérdezettek 47 százaléka nyilatkozott úgy, hogy nehezen talál megfelelő munkaerőt. Ez az arány a magyarországi felmérések történetében újabb rekordnak számít.

A tehetség-hiányra panaszkodó magyar munkaadók több mint fele úgy érzi, hogy a megfelelő munkaerő hiánya leginkább a versenyképesség, termelékenység csökkenéséhez vezet. A kutatásban résztvevő cégek tavaly is ezt jelölték meg, mint legnagyobb veszély, de az adatokból az látszik, hogy azóta nem történt érdemi változás.

Nagy bajban vannak a munkaadók

2013-hoz (33 százalék) képest majd a felére csökkent azok aránya, akik szerint nagy hatással van az ügyfelek kiszolgálására a szakember-hiány, 2015-ben már csak 18 százalék gondolja így. Eközben 2013-hoz (25 százalék) képest több mint kétszeresére nőtt (57 százalék) azok aránya, akik szerint az ügyfélkiszolgálásra nincs hatással a szakember-hiány.

A legnehezebben betölthető munkakörök 2015-ben Magyarországon:

1. Szakmunkás
2. Sofőr
3. Mérnök
4. Könyvelő és pénzügyi szakember
5. Informatikus
6. Csoportvezető
7. Orvos
8. Gépkezelő
9. Értékesítő
10. Vendéglátóipari dolgozó

"A magyar adatok egyfelől összhangban vannak a nemzetközi trendekkel, másrészt nagyon elválnak a nyugat-európai folyamatoktól. Nálunk is szakmunkásokból van a legnagyobb hiány, de a magyar munkaadókat, a magyar cégvezetőket egyre kevésbé foglalkoztatja a szakemberhiány. Három év alatt a felére csökkent azok száma, akik szerint gond a szakemberhiány, és több mint kétszeresére nőtt azoké, akik szerint ez nem probléma. Ez azt jelzi, hogy Magyarországon a szakemberhiányra a cégek többsége úgy tekint, mint egy körülményre, amelyre nincsen hatásuk és a folyamatokat egyszerűsítik, vagy éppen alacsonyabb hozzáadott értékű feladatokat vállalnak. Ezzel ellentétben Nyugat-Európában a cégek képzésekkel, fejlesztésekkel, innovatív megoldásokkal igyekeznek csökkenteni a szakemberhiány üzletmenetre káros hatásait" - mondta Dalányi László, a ManpowerGroup magyarországi ügyvezető igazgatója.

    Nagy bajban vannak a munkaadók    

Mi a dolgozók véleménye?

Az idén először a magyar munkavállalókat, munkát keresőket is megkérdezték, hogy mi okozza a legnagyobb problémát a munkakeresésben, elhelyezkedésben. A több mint 800 válaszadó 84 százaléka nyilatkozott úgy, hogy gondot okoz a megfelelő munka megtalálása. Leginkább azoknak, akik 50 év fölött vannak (92 százalék), de az X generáció számára is nehézségeket okoz (87 százalék) és kisebb mértékben, de a pályakezdők is a nehézségekről számoltak be (80 százalék).

Az okok közül első helyen (41 százalék) azt említették, hogy a meghirdetett állások szerintük nem elérhetőek, vagy csak ismeretség útján. Gond a túl alacsony fizetési szint is, a megkérdezettek 39 százaléka panaszkodott erre.

Komoly problémát jelent a magyar munkakeresőknek a túlzott szakmai elvárás is (29 százalék). A megkérdezettek 9 százaléka pedig a diszkriminációt említette, amely egyszerre jelenti a nem és a kor alapján történő megkülönböztetést. Arra a kérdésre pedig, hogy milyen segítséget vesznek igénybe a munkakeresés során 47 százalék válaszolta, hogy munkaerő-közvetítő cégeket.

A legnehezebben betölthető munkakörök 2015-ben, világszerte:

1. Szakmunkás
2. Értékesítő
3. Mérnök
4. Technikus
5. Sofőr
6. Cégvezető
7. Könyvelő és pénzügyi szakember
8. Irodai asszisztens
9. Informatikus
10. Gépkezelő

Nagy bajban vannak a munkaadók

A felmérés szerint továbbra is Japánban van a legnagyobb hiány szakemberekből, itt a munkaadók 83 százaléka küzd nehézségekkel, amikor alkalmazottat keres. A lista élén van még Peru (68 százalék) és Brazília (64 százalék). Az EMEA régió éllovasa Románia (61 százalék), Görögország (59 százalék), az 5. pedig Magyarország (47 százalék). Csakúgy, mint tavaly, most is az ír munkaadók számoltak be a legkényelmesebb helyzetről: ott csupán 11 százaléknak jelent gondot a megfelelő munkatárs megtalálása.

A munkaadók nagy része (42 százalék) szerint szakemberhiány az ügyfél-kiszolgálási képességük terén jelenti a legnagyobb gondot. Szintén 42 százalék nyilatkozott úgy, hogy a versenyképesség, produktivitás csökkenését okozza a megfelelő dolgozók hiánya.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Magyarországon is nagy a gond

A toplistát Magyarországon is ugyanezek a válaszok vezetik, de jóval nagyobb arányban. Míg az ügyfél-kiszolgálási képesség csökkenését nálunk a válaszadók 48 százaléka említette, a versenyképesség, produktivitás csökkenéséről a munkaadók fele számolt be. A legnagyobb problémának azt tartják a munkaadók, hogy csökkent a jelentkezők, a jelöltek száma (52 százalék). Második helyen 39 százalékkal az áll, hogy a szaktudás hiánya. Harmadik helyen a magas fizetési igény áll.

Nagy bajban vannak a munkaadók

A nehézségek megoldására különböző stratégiákat dolgoztak ki. A legtöbben (43 százalék) azt válaszolták, hogy a meglévő munkaerővel kapcsolatos gyakorlaton (képzési, fejlesztési programok, juttatások átalakítása, kezdő bérek emelése stb.) változtatnak. 30 százalék új munkaerőforrások után kutat, 32 százalék pedig a foglalkoztatási módszereken változtat.

Szemlézte: Durbák Ildikó

Címkék: szakemberhiány, toborzás, HR-stratégia, hiányszakma