Mérnökképzés indul önvezető járművek fejlesztésére

2018. február 02. Forrás: mti.hu, Profession.hu

Hasznos: - + Nyomtat

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem szeptembertől indítja el új mesterszakát, amin az önvezető járművek fejlesztésére képeznek szakembereket.

Önnek ajánlott állások

Az autonóm járműirányítási mérnök mesterszak a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) közlekedésmérnöki és járműmérnöki karán indul szeptemberben. A képzés angol nyelven folyik majd. A mesterszak célja, hogy az önvezető járművek fejlesztésére képezzenek szakembereket, így a járműipar legdinamikusabban fejlődő területéhez kapcsolódva veszik fel a versenyt.

A szakon tanulók széleskörű ismereteket sajátíthatnak el az önvezető járművek tervezéséről és fejlesztéséről. Megszerzett tudásuk pedig a dinamikusan fejlődő járműipar számára kiemelt értékű lesz.

Az úgynevezett RECAR (Research Center for Autonomous Road vehicles) programban a Műszaki Egyetem az ELTE-vel és partnereikkel együttműködve ötvözi az intétményekben megtalálható elméleti tudást a gyakorlati tapasztalatokkal. A programban részt vesz az MTA SZTAKI kutatóintézet, valamint a Bosch, a Knorr-Bremse és a Continental vállalatok, így az összefogásból létrejött kutatóközpont garantálja, hogy a mesterképzést elvégzők nemzetközileg is elismert tudással gyarapodjanak.

Mérnökképzés indul önvezető járművek fejlesztésére

Már a tanulmányok során érdemes hangsúlyt fektetni a szakmai tapasztalatok megszerzésére, és gyakornoki pozícióban elhelyezkedni. A legfrissebb szakmai gyakornoki pozíciókat itt tudjuk átnézni!

Mindig frissítsük önéletrajzunkat annak érdekében, hogy akár egy jó gyakornoki, részmunkaidős, vagy teljes állásban el tudjunk helyezkedni. A Profession.hu önéletrajz-készítője, az itt megtalálható sablonok és egyszerű kezelésük nagy segítség lehet számunkra ebben. Az egyes szakmákhoz tartozó önéletrajz mintákból is meríthetünk ihletet ahhoz, hogy hogyan turbózzuk fel kicsit a sajátunkat.

Egy jól elkészített önéletrajzzal pedig könnyebben pályázhatunk a meghirdetett álláslehetőségekre!

Annak érdekében, hogy a lehető legjobb eséllyel szerezzünk új állást, folyamatosan figyeljük a legfrissebb álláslehetőségeket, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Ha tovább szeretnénk növelni esélyeinket, töltsük fel önéletrajzunkatkérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, illetve töltsük le a mobil applikációt - Androidra ittiPhone-ra itt.

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

A Profession.hu Google+ oldala

- Profession.hu

További rövid hírek
További rövid hírek
www.facebook.com/Profession.hu