Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Szeptemberben a belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 7,9 százalékkal nőtt a kereskedelmi szálláshelyeken – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal adataiból.

545 ezer belföldi vendég 1 millió 176 ezer éjszakát töltött a kereskedelmi szálláshelyeken. A vendégéjszakák száma mindegyik szállástípusban és mindegyik turisztikai régióban emelkedett. A legnépszerűbb régióban, a Balatonnál 10 százalékkal több vendégéjszakát regisztráltak a szálláshelyek.

A külföldi vendégek száma 0,8 százalékkal emelkedett, elérte az 557 ezret. Bár az általuk eltöltött éjszakák száma csökkent az előző évi magas bázishoz képest, de így is mintegy 1 millió 455 ezer volt.

A vendégéjszakák száma a szállodák kivételével mindegyik szállástípusban emelkedett. A vendégéjszakák több mint felét a Budapest-Közép-Duna-vidék régióban töltötték a külföldiek, 1,2 százalékkal kevesebbet, mint az előző év azonos hónapjában.

Szeptember 30-án 3207 kereskedelmi szálláshely 89 ezer szobával és csaknem 291 ezer férőhellyel várta a vendégeket. A szobák száma szinte változatlan volt, a férőhelyek száma 1,8 százalékkal csökkent az előző év azonos időpontjához képest.

Lendületben a turizmus

Érdemes a turizmus, vendéglátás területén kínálkozó lehetőségeket megnéznünk: a legfrissebb állásokért kattintsunk ide!

Annak érdekében, hogy a lehető legjobb eséllyel szerezzünk új állást, folyamatosan figyeljük a legfrissebb álláslehetőségeket, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Ha tovább szeretnénk növelni esélyeinket, töltsük fel önéletrajzunkatkérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, illetve töltsük le a mobil applikációt - Androidra ittiPhone-ra itt.

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala