Kerékpárosbarát címre pályázhatnak a munkahelyek

2019. október 31. Forrás: MTI/Profession.hu

Meghosszabbított határidőig, november 7-én 12 óráig várja a jelentkezéseket az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Kerékpárosbarát település és munkahely pályázatokra.

A pályázat meghirdetésével a tárca célja, hogy a bevált megoldásokat felkutassa, tapasztalataikat feldolgozza és mintaként átadja, a rendszerszerű fejlesztéseket pedig jutalmazza, hiszen a kerékpározás nagymértékben hozzájárul a környezetbarát, fenntartható közlekedéshez, hatékony eszköze az egészségmegőrzésnek is. A kerékpárt fő közlekedési eszközként használók aránya Magyarországon 22 százalék, ez a holland és dán adat után a harmadik legmagasabb arány Európában.

Pályamódosítás

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium folyamatosan javítja a kerékpározás infrastrukturális feltételeit a településeken belül és a települések között is. 2014 és 2020 között 200 milliárd forint értékben jönnek létre kerékpárosbarát beruházások hazai és uniós támogatásból. Magyarországon 9100 kilométer kerékpáros létesítmény található, ebből 5100 kilométer kerékpározásra kijelölt út (árvédelmi töltés, erdészeti út, kisforgalmú utca), 4000 kilométer pedig önálló kerékpárút vagy gyalog- és kerékpárút. A teljes kerékpározható hálózat hossza 2030-ra a tervek szerint megközelíti a 15 ezer kilométert, biztonságos és kényelmes alternatívát kínálva az egyéni gépjárműhasználattal szemben.

A kerékpáros forgalom részarányának növelését az infrastruktúra fejlesztése mellett az eredményes szemléletformálás is elősegítheti. A közlekedési módot a biciklisták igényeivel közvetlenül találkozó önkormányzatok és vállalkozások hatékonyabban népszerűsíthetik. A szakminisztérium e megfontolásokból bátorítja a települések és cégek, közintézmények kezdeményezéseit a kerékpárosbarát környezet és infrastruktúra kialakítására.    

A munkahelyek négy (multi, nagyvállalat, kkv, közintézmény), míg a települések három (megyei jogú város vagy fővárosi kerület, város, nagyközség vagy község) kategóriában pályázhatnak a Kerékpárosbarát címekre. A jelentkezéshez szükséges pályázati adatlap és információs háttéranyag 2019. november 7-én, 12 óráig tölthető ki a Közelekedéstudományi Intézet honlapján.

Kerékpárosbarát címre pályázhatnak a munkahelyek - munka, munkahely, pályázat

Amennyiben épp állást keresünk, használjuk személyre szabott beállításainkat és találjuk meg a számunkra megfelelő lehetőséget a több mint 10.000 friss ajánlat között!

A munkakörre szabott önéletrajt útlevél a sikeres kereséshez, frissítsük, és töltsük fel ide is, ezzel tovább növelve esélyeinket.

Szakemberekre országosan nagy szükség van, a gyártás, a pénzügy és a kereskedelem területén különösen sok nyitott pozíciót találhatunk.

Ha nem elégszünk meg a hazai lehetőségekkel, a külföldi munkák is nyitva állnak előttünk, bár a jól fieztő állásokért nem feltétlenül kell átlépnünk az országhatárt!

Legyünk naprakészek, kérjünk hírleveletés Facebook értesítést, így biztosan nem maradunk le egyetlen nekünk való munkáról sem! Töltsük le a Profession mobilalkalmazását Androidra ittiPhone-ra pedig itt, így bárhol, bármikor szemezgethetünk a több mint 10.000 állásajánlat közül.

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: munka, munkahely, kerékpárosbarát, környezettudatos, pályázat

- Profession.hu

További rövid hírek
További rövid hírek